Antena 3 CNN Sport Tenis Roger Federer, primul jucător din istoria tenisului care petrece 300 de săptămâni ca lider mondial

Roger Federer, primul jucător din istoria tenisului care petrece 300 de săptămâni ca lider mondial

Roger Federer, primul jucător din istoria tenisului care petrece 300 de săptămâni ca lider mondial
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    12 Oct 2012   •   11:07

Elveţianul Roger Federer a devenit primul jucător din istoria tenisului care va petrece 300 de săptămâni pe primul loc al clasamentului mondial, după ce l-a învins pe compatriotul său Stanislas Wawrinka la Mastersul de la Shanghai.

Federer a revenit după ce a pierdut primul set şi s-a impus în cele din urmă cu 4-6, 7-6, 6-0, calificându-se astfel în sferturile de finală ale turneului asiatic.

Este exact rezultatul de care elveţianul avea nevoie pentru a fi sigur că nu va fi depăşit de sârbul Novak Djokovic la finalul acestei săptămâni.

„Este incredibil! Probabil că este una dintre cele mai importante realizări ale carierei mele. Nu există nicio îndoială, sunt foarte mândru de acest record”, a declarat jucătorul de 31 de ani.

„Evident, vorbim de un număr uimitor. Niciodată nu mă gândeam la aşa ceva atunci când eram doar un copil”, a mai spus Federer.

Actualul lider mondial bătuse recordul de săptămâni petrecute pe primul loc în clasamentul ATP; 286, care îi aparţinea lui Pete Sampras, după ce a câştigat finala de la Wimbledon.

În sferturile turneului de la Shanghai, Federer îl va întâlni pe croatul Marin Cilic.


×
Subiecte în articol: Roger Federer turneu ATP
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close