Antena 3 CNN Sport Tenis Roger Federer s-a impus pentru prima oară în carieră la Mastersul de la Paris

Roger Federer s-a impus pentru prima oară în carieră la Mastersul de la Paris

Roger Federer s-a impus pentru prima oară în carieră la Mastersul de la Paris
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    13 Noi 2011   •   18:32

Roger Federer l-a învins într-o oră şi 25 de minute pe Jo-Wilfried Tsonga, scor 6-1, 7-6, şi a câştigat pentru prima oară în carieră titlul la Mastersul de la Paris.

 
Al patrulea jucător al lumii a ajuns astfel la 18 succese în turneele Masters, cu unul mai puţin decât Rafael Nadal, dar peste Andre Agassi, care are 17 astfel de titluri. 
 
De asemenea, este cel de-al 69-lea turneu câştigat în carieră de elveţianul de 30 de ani, care a devenit al doilea jucător din istorie, după Agassi, care se impune în ambele concursuri importante găzduite de capitala Franţei, Roland Garros şi Paris-Bercy.
 
Victoria de la Paris-Bercy, venită la o săptămână după cea obţinută pe teren propriu, la Basel, îi permite lui Federer să atace Turneul Campionilor de la Londra cu un moral excelent, dat de seria de 12 meciuri la rând pe care le-a câştigat în ultimele săptămâni.
 
Sunt foarte fericit pentru performanţa pe care am reuşit-o astăzi. Este uimitor cât de bine am jucat. Nu cred că Jo a avut un meci slab”, a declarat Federer la finalul meciului.
 
Jucătorul elveţian a dezvăluit şi un amănunt amuzant petrecut în noaptea dinaintea finalei: „Copiii m-au trezit în această dimineaţă la ora 4, apoi au venit la noi în pat. Nu a fost o pregătire prea bună pentru un astfel de meci”.
 
Sunt dezamăgit că nu am reuşit să joc mai bine. Roger a fost mai bun decât mine, a fost mult prea rapid”, a spus Tsonga, francezul ratând şansa de a cuceri al doilea titlu la Paris, după cel din 2008.
 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close