Antena 3 CNN Sport Tenis Roger Federer şi Rafael Nadal s-au calificat fără probleme în optimile de finală de la Australian Open

Roger Federer şi Rafael Nadal s-au calificat fără probleme în optimile de finală de la Australian Open

Roger Federer şi Rafael Nadal s-au calificat fără probleme în optimile de finală de la Australian Open
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    20 Ian 2012   •   11:09

Roger Federer s-a calificat în optimile de finală de la Australian Open, după ce l-a învins în trei seturi pe croatul Ivo Karlovic, scor 7-6, 7-5, 6-3, după un meci care a durat două ore şi 17 minute.

Elveţianul s-a aflat în dificultate într-un singur moment, în tie-breakul primului set, când a fost condus cu 6-5, însă apoi a câştigat trei mingi consecutive şi a preluat definitiv controlul jocului.

În turul următor, Federer va juca împotriva câştigătorului din meciul Alexandr Dolgopolov - Bernard Tomic.

Ştiam că va fi dificil. Am mai jucat cu Ivo de zece ori li eram conştient de ceea ce poate. Am avut nevoie şi de puţin noroc, mai ales în tie-breakul primului set, însă apoi totul a mers bine”, a declarat fostul lider mondial.

Într-un alt meci, Rafael Nadal a câştigat după o oră şi 55 de minute în faţa slovacului venit din calificări Lukas Lacko, scor 6-2, 6-4, 6-2.

Al doilea jucător al lumii îl va întâlni în optimile de finală de la Melbourne pe compatriotul său Feliciano Lopez, cap de serie numărul 18, care s-a impus în faţa americanului John Isner după un meci de cinci seturi, scor 6-3, 6-7, 6-4, 6-7, 6-1.

Corpul meu se simte bine şi sunt fericit pentru calificarea în optimi. Am făcut un meci solid, de care sunt mulţumit. Este fantastic să ajung în turul 4 fără a pierde vreun set”, a spus Nadal.

Tomas Berdych, al şaptelea favorit, l-a învins pe Kevin Anderson, scor 7-6, 7-6, 6-1, şi va juca în turul următor cu Nicolas Almagro, învingător cu 7-6, 6-2, 6-4 în faţa lui Stanislas Wawrinka.




×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close