Antena 3 CNN Sport Tenis Roland Garros: Safina şi Kuznetsova forţează joi accesul în finală. Vezi programul semifinalelor

Roland Garros: Safina şi Kuznetsova forţează joi accesul în finală. Vezi programul semifinalelor

Roland Garros: Safina şi Kuznetsova forţează joi accesul în finală. Vezi programul semifinalelor
Sursa foto: dinara safina
04 Iun 2009   •   13:40

Turneul de pe zgura pariziană se apropie de final, iar competiţia de la Roland Garros a ajuns deja în faza semifinalelor. Din păcate fără Sorana Cîrstea, eliminată în "sferturi" de australianca Stosur. Joi se vor juca semifinalele la feminin Dinara Safina - Dominika Cibulkova şi Samantha Stosur - Svetlana Kuznetsova, în timp ce băieţii vor juca vineri, Soderling împotriva lui Gonzalez şi Del Potro contra lui Federer.
Cele mai bune patru jucătoare de tenis din acest an de la Roland Garros se luptă joi pentru accesul în finală şi şansa de a câştiga unul din cele mai presigioase titluri din tenis. Două dintre cele patru competitoare sunt considerate surprize ale turneului. Dacă Safina (favorita numărul 1) şi Kuznetsova (nr. 7) erau aşteptate în acestă fază a competiţiei, slovaca Cibulkova (a 20-a favorită) şi australianca Stosur (favorita 30) nu erau cotate cu şanse de a ajunge în a doua săptămână la Roland Garros. Totuşi, ele au trecut de adversare precum Maria Şarapova sau Elena Dementieva şi au câştigat acest drept spre surprinderea tuturor. Cu toate acestea, este de aşteptat să vedem în finală un duel rusesc, între Safina şi Kuznetsova.
Competiţia masculină este una bizară în acest an. Înaintea turneului, majoritatea fanilor tenisului ar fi pariat că în semifinale vor fi prezenţi Nadal, Federer, Djokovic şi Murray, primii patru jucători din clasamentul ATP. Cu atât mai mult, Nadal era considerat favorit, fiind câştigătorul din ultimii patru ani al principalului turneu pe zgură. Suedezul Soderling nu a fost, însă, de acord şi l-a trimis pe spaniol acasă încă din optimile de finală. Cel puţin un jucător considerat outsider va fi în acest an în finala Roland Garros, având în vedere că într-una din semifinale joacă al 23-lea favorit, suedezul Robin Soderling, şi al 12-lea, Fernando Gonzalez, chilianul eliminându-l în turul trecut pe Andy Murray în patru seturi.
Cealaltă semifinală pune faţă în faţă doi jucători mult mai bine clasaţi, Roger Federer şi Juan Martin Del Potro fiind al doilea şi, respectiv, al cincilea favorit la câştigarea competiţiei.
Semifinale fete - joi
Dinara Safina - Dominiika Cibulkova
Samantha Stosur - Svetlana Kuznetsova
Semifinale băieţi - vineri
Robin Soderling - Fernando Gonzalez
Roger Federer - Juan Martin Del Potro
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: semifinale Roger Federer
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close