Antena 3 CNN Sport Tenis România, condusă cu 2-0 după prima zi a barajului cu Cehia din Cupa Davis

România, condusă cu 2-0 după prima zi a barajului cu Cehia din Cupa Davis

România, condusă cu 2-0 după prima zi a barajului cu Cehia din Cupa Davis
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.T.    |    16 Sep 2011   •   16:40

Cehia conduce cu 2-0 după prima zi a întâlnirii cu România din barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială a Cupei Davis.

 
După ce Adrian Ungur a pierdut în faţa lui Radek Stepanek în primul meci de vineri, Victor Crivoi, locul 209 ATP, a fost învins de liderul echipei Cehiei, Tomas Berdych, locul 9 mondial, scor 3-6, 3-6, 6-7, la capătul unei partide de două ore şi 28 de minute.
 
Crivoi a salvat patru mingi de meci ale adversarului său şi ar fi putut profita de problemele medicale pe care Berdych le-a avut în setul trei, însă jucătorul ceh şi-a dozat bine efortul şi a reuşit să treacă peste momentele dificile.
 
Ştiam că dau iau setul 3, s-ar putea să se retragă, însă experienţa sa şi-a spus cuvântul. A avut şi puţin noroc, i-au intrat câteva mingi la limită pe final. Poate nu va juca la dublu, iar şansele noastre vor creşte. În orice caz, are un alt ritm faţă de noi. Am şi început puţin timorat şi n-am reuşit să intru bine în meci, în timp ce el a pornit tare”, a spus Crivoi la sfârşitul meciului.
 
Jucătorul român s-a arătat dezamăgit de lipsa spectatorilor din tribune: „Îmi pare rău că cehii ne-au bătut şi la galerie. Parcă am fi jucat în deplasare, probabil că nu ni s-a dat nicio şansă. Însă regret să văd asta. Chiar dacă preţurile biletelor au fost puţin cam mari, la fel e şi la fotbal, iar echipa naţională are mereu parte de stadioane pline”.
 
Condusă cu 2-0 după prima zi, România are şanse minime de a evita retrogradarea din Grupa Mondială, însă Victor Crivoi nu intră în panică: „Asta e, dacă pierdem, o luăm de la capăt. Nu e prima oară. Va reveni şi Hănescu, iar acest lucru ne va ajuta”.
 
Sâmbătă, de la ora 12, este programat meciul de dublu, care va pune faţă în faţă perechile Marius Copil/Horia Tecău şi Jan Hajek/Lukas Rosol.

 

×
Subiecte în articol: Cupa Davis Victor Crivoi
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close