Antena 3 CNN Sport Tenis România iese din Cupa Davis. Hănescu a scăpat printre degete victoria cu Tursunov: 6-4, 7-5, 3-6, 4-6, 2-6

România iese din Cupa Davis. Hănescu a scăpat printre degete victoria cu Tursunov: 6-4, 7-5, 3-6, 4-6, 2-6

România iese din Cupa Davis. Hănescu a scăpat printre degete victoria cu Tursunov: 6-4, 7-5, 3-6, 4-6, 2-6
Sursa foto: victor hanescu
08 Mar 2009   •   15:50

România a câştigat sâmbătă, în mod surprinzător, dreptul să mai spere la calificarea în turul următor de Cupa Davis, după ce perechea Horia Tecău/Marius Copil a câştigat primul punct în faţa Rusiei. Victor Hănescu a intrat iar în concurs la scorul de 1-2 şi era obligat să câştige cu Dmitri Tursunov pentru a ţine România în joc.
Hănescu şi adversarul său, Tursunov, au intrat foarte determinaţi în primul set al meciului 4 din confruntarea România - Rusia. Hănescu a părut foarte sigur pe serviciul lui, încercând să prelungească schimburile, în timp ce rusul a pus cât de multă forţă a putut în spatele loviturilor sale. Din acest motiv, însă, Tursunov s-a grăbit de multe ori şi a comis erori neforţate. Hănescu a jucat "la procentaj" şi acestă tactică i-a adus repede break-ul, în game-ul al treilea. Relativ sigur pe el, Hănescu şi-a câştigat, apoi, toate serviciile şi ajuns să aibă trei mingi de set la 5-4. Jucătorul nostru a câştigat-o pe prima şi România avea 1-0 la seturi.
Manşa secundă a primului meci de duminică a fost una extrem de disputată, iar spectacolul a fost deseori la el acasă în Sala Transilvania. Tursunov a jucat şi mai slab ca în primul set şi a câştigat foarte greu propriul serviciu. Chiar dacă a făcut break imediat şi a avut 2-0 la game-uri, Tursunov s-a pierdut cu firea şi Hănescu a făcut rebreak. Românul a fost la conducerea jocului în cea mai mare parte a timpului şi a dat impresia că poate câştiga un punct oricând vrea. Break-ul decisiv a venit la 5-5, iar Hănescu a câştigat cu 7-5 setul, şocând banca de rezerve a Rusiei!
Din păcate, jucătorul nostru a dat dovadă de mai puţină concentrare în setul al treilea. Tursunov nu i-a părut cu mult superior lui Hănescu, mai ales că rusul nu folosea decât un procedeu pentru toate loviturile: lovitura de dreapta. Deşi Hănescu a jucat rapid şi l-a pus deseori în dificultate pe adversar, greşelile neforţate au dus la pierderea setului. Victor a făcut repede break, dar nu a reuşit să ţină de avantaj şi rusul a egalat la 2. Într-un moment important, Tursunov a luat încă un game pe serviciul adversarului, la 3-4, şi, câştigându-şi apoi propriul game, a câştigat pe mâna lui Hănescu setul al treilea.
Pe cât de bine a început setul al patrulea pentru Hănescu, cu un game alb câştigat, pe atât de prost a continuat. Afectat de pierderea setului precedent, românul nu s-a regăsit şi a avut probleme serioase în faţa unui Tursunov căruia au început să îi intre toate loviturile, oricât de hazardate. Mingile decisive ale lui Hănescu sunt prinse de adversar, care face break la 1-1. Românul e aproape de o replică pe măsură, dar Tursunov scapă şi se desprinde la 1-3. Prieten şi cu tuşa, Tursunov serveşte pentru set la 4-5, unde se impune cu destulă uşurinţă, iar meciul intră în setul decisiv.
Desfăşurarea setului decisiv, transmis în LIVETEXT de Antena3.ro:
-Hănescu începe primul game în forţă, are 40-0, dar e egalat şi începe loteria avantajelor. Victor încearcă mult dar Tursunov găseşte leac pentru toate loviturile şi face break! 0-1
-Rusul serveşte puternic dar nu îi intră toate loviturile. Totuşi, se face 0-2
-Serviciu sigur şi Hănescu ia un game alb, 1-2
-În game-ul următor, Victor dă dovadă de intuiţie, dar şi Tursunov plasează extrem de bine serviciul şi duce scorul la 1-3. Au trecut 3 ore şi 30 de minute din meci
-Hănescu serveşte prost şi Tursunov returnează letal. Rusul face un nou break şi meciul pare încheiat. 1-4
-Tursunov îl aleargă pe Hănescu pe tot terenul şi câştigă uşor propriul serviciu. Scorul e 1-5
-Jocul este acum de amuzament pentru Tursunov, care tratează cu lejeritate schimburile şi Hănescu îşi câştigă uşor serviciul, este acum 2-5
-Tursunov forţează, loveşte ca şi cum ar da cu ciocanul şi are două mingi de meci. Hănescu returnează afară şi Rusia învinge România şi trece în Sferturile Cupei Davis. România va trebui să joace, din nou, un meci de baraj pentru a rămâne în Grupa Mondială a tenisului mondial.
Sâmbătă, Tecău şi Copil au trecut de Safin şi Tursunov cu scorul de 4-6, 6-7, 7-6, 7-6, 6-4. Înaintea meciului dintre Hănescu şi Tursunov, eroii de ieri, Tecău şi Copil au fost felicitaţi de cei prezenţi, iar membrii delegaţiei României au împărţit flori doamnelor şi fetelor din tribune, ca de 8 martie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Hanescu Andrei Pavel Cupa Davis
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close