x close

România pierde întâlnirea din Cupa Davis cu Spania

17 Iul 2016   •   15:14
România pierde întâlnirea din Cupa Davis cu Spania

Echipa de tenis a Spaniei a învins România, după victoria obţinută duminică de Roberto Bautista Agut (nr. 15 ATP) în faţa lui Florin Mergea, în turul doi al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa/Africa, şi va juca în barajul pentru promovarea în Grupa Mondială. 

Agut s-a impus în faţa lui Florin Mergea, înlocuitorul lui Marius Copil, accidentat, cu scorul de 6-4, 6-3, 6-2 

Spania conduce România cu 3-1 şi nu mai poate pierde victoria înaintea ultimului meci al întâlnirii de la Cluj-Napoca dintre Adrian Ungur şi Feliciano Lopez. 

Schimbarea lui Marius Copil cu Florin Mergea din primul meci al zilei de duminică l-a descumpănit pe numărul 15 mondial. Spaniolul a avut iniţial impresia că Mergea, un specialist al probei de dublu care nu a mai jucat un meci oficial de simplu de mai mulţi ani, va fi o pradă uşoară şi nu va trebui să se întrebuinţeze prea mult. Primele ghemuri l-au contrazis însă, jucătorul român reuşind să se ridice la nivelul adversarului său şi chiar să realizeze primul break al întâlnirii. El a condus în primul set cu 4-2, lucru care i-a surprins până şi pe cei mai optimişti spectatori din Sala Polivalentă. Din păcate, Agut a schimbat rapid tactica şi până la sfârşitul setului nu a mai pierdut niciun ghem, impunându-se cu 6-4. 

În setul secund Roberto Bautista Agut a început să îşi arate din ce în ce mai mult valoarea. El a jucat mult mai agresiv, forţându-l pe Florin Mergea să greşească. Iar în al şaselea ghem al setului a realizat şi break-ul, prelunând imediat conducerea cu 5-2. Mergea şi-a mai câştigat o dată serviciul, dar setul era deja jucat. Spaniolul, care a servit patru aşi în acest set, faţă de cei trei ai românului, a câştigat cu 6-3. 

Al treilea şi ultimul set a fost dominat în întregime de jucătorul spaniol, care a câştigat pe serviciul lui Florin Mergea chiar din primul ghem. Acesta din urmă a încercat de mai multe ori slice-ul, dar de fiecare dată mingea s-a oprit în fileu. Jucătorul român a avut un moment mai bun în ghemul patru, când a fost aproape de a restabili egalitatea. Cele două mingi de break au fost însă salvate de spaniol care s-a distanţat la 3-1, iar apoi a realizat break-ul ducând scorul la 4-1. În ghemul următor, la 40-0 pentru Agut, Mergea a reuşit să câştige cel mai spectaculos punct al meciului într-un duel la fileu cu spaniolul care i-a ridicat în picioare pe cei 4.000 de spectatori prezenţi în sală. A fost însă o palidă consolare pentru jucătorul român care a pierdut şi acest ultim set cu 2-6. 

În acest meci, Mergea a reuşit cinci aşi, la fel ca şi spaniolul. În schimb, el a făcut trei duble greşeli, în timp ce Agut niciuna. 

După primele două zile, Spania conducea România cu 2-1. Vineri, Feliciano Lopez l-a învins pe Marius Copil (scor 7-6 (4), 5-7, 6-4, 3-6, 6-3), iar Roberto Bautista Agut pe Adrian Ungur (scor 6-3, 6-2, 6-1). Sâmbătă, în meciul de dublu, perechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins cuplul Feliciano Lopez/Marc Lopez cu 3-6, 6-1,1-6, 7-5, 6-3 . 

Duminică, în ultimul meci al întâlnirii de la Cluj-Napoca, Adrian Ungur îl va întâlni pe Feliciano Lopez. 

În Sala Polivalentă din Cluj-Napoca se desfăşoară, în perioada 15-17 iulie, meciul de tenis dintre România şi Spania, în cadrul Cupei Davis, Grupa I Europa/Africa, turul 2. Învingătoarea din această întâlnire va susţine un baraj pentru promovarea în Grupa Mondială a Cupei Davis. 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Romania Spania Cupa Davis Florin Mergea Marius Copil
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati