Antena 3 CNN Sport Tenis România se menţine în Grupa I a Cupei Davis, după 3-1 cu Suedia

România se menţine în Grupa I a Cupei Davis, după 3-1 cu Suedia

România se menţine în Grupa I a Cupei Davis, după 3-1 cu Suedia
de M.T.    |    15 Sep 2014   •   08:54

Echipa de tenis a României se menţine în Grupa I a Cupei Davis, Zona Euro-africană, după victoria obţinută în faţa Suediei cu scorul de 3-1.

Punctul decisiv a fost adus de Adrian Ungur, care l-a învins duminică pe Elias Ymer, scor 3-6, 6-4, 7-6, 6-3.

„Declickul s-a produs loc în setul doi, când a avut break în faţă. Atunci m-am enervat puţin şi am început să joc ca şi cum n-aveam ce pierde. Am făcut break imediat şi de acolo s-a schimbat totul”, a declarat Ungur la finalul întâlnirii.

„A fost dificil. Am început foarte bine, am jucat incredibil, apoi Adrian a făcut pasul în faţă şi a fost mai bun decât mine. Al treilea set a fost foarte important, iar cel care îl câştiga avea o şansă foarte mare. A fost mai puternic decât mine, iar experienţa contează. A fost o victorie strânsă, dar el a fost mai puternic”, a recunoscut Ymer.

Vineri, Ungur pierduse primul meci al întâlnirii cu Suedia, 5-7, 6-7, 4-6 în faţa lui Christian Lindell, însă echipa României a revenit datorită victoriilor obţinute de Marius Copil - 6-2, 6-3, 6-2 cu Elias Ymer - şi de perechea Florin Mergea/Horia Tecău, care a câştigat la dublu cu 7-6, 7-6, 6-3, în faţa cuplului Isak Arvidsson/Johan Brunstrom.

„Şi pentru mine, dar şi pentru Gabriel Trifu, cel mai important lucru a fost să-l încurajăm pe Adi Ungur, mai ales după primul meci, să-l motivăm şi să-l facem să lupte. Am ştiut amândoi că o să-i fie greu la început, dar a făcut exact ce ne aşteptam de la el, să lupte până la final, să arate că nu contează scorul şi sunt mândru de el, pentru că asta a reuşit să facă şi a şi câştigat”, a spus Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei României.

„Cu ajutorul publicului, al lui Andrei, am reuşit să câştig. Andrei mi-a spus să nu mă mai gândesc la scor şi să joc fiecare punct. Probabil că asta m-a ajutat foarte mult”, a adăugat Ungur.

Ultimul meci, cel dintre Marius Copil şi Christian Lindell, nu s-a mai disputat.

Suedia va juca barajul pentru menţinerea în Grupa I, cu Letonia, care a pierdut duelul cu Austria, scor 1-4.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close