Antena 3 CNN Sport Tenis România - Ucraina 1-0 în Cupa Davis. Hănescu îl învinge pe Marcenko în trei seturi

România - Ucraina 1-0 în Cupa Davis. Hănescu îl învinge pe Marcenko în trei seturi

România - Ucraina 1-0 în Cupa Davis. Hănescu îl învinge pe Marcenko în trei seturi
Sursa foto: victor hanescu
07 Mai 2010   •   16:49

Victor Hănescu a adus prima victorie României în confruntarea cu echipa de Cupa Davis a Ucrainei. Tenismanul român l-a învins pe Ilia Marcenko cu scorul de 7-6 (1), 7-5, 6-4 şi i-a predat ştafeta lui Adrian Ungur, care îl va întâlni în al doilea meci de vineri pe Serghei Stahovski. Duelul România - Ucraina contează pentru Grupa I a Zonei Euro-Africane, iar echipa calificată va merge la duelul de baraj pentru promovarea în Grupa Mondială.
Prima partidă de la Arenele BNR a fost una simplă şi grea în acelaşi timp pentru Victor Hănescu. A condus de fiecare dată detaşat în cele trei seturi jucate, dar în primele două s-a văzut egalat şi a trebuit să se întrebuinţeze serios pentru a le câştigat.
În primul set, ucraineanul Marcenko a revenit de la 1-4, iar Hănescu s-a impus în cele din urmă la tie-break, 7-1. Actul al doilea a fost şi mai greu pentru Hănescu, care a pierdut break-ul avantaj şi a fost chiar condus cu 5-4. A câştigat şi acest set, însă, cu 7-5 iar în ultima parte a jocului a avut mult mai puţine probleme. Partida a durat trei ore şi şapte minute.
Victor Hănescu s-a declarat incomodat de stilul lui Marcenko, dar este mulţumit că a adus prima victorie a României în acest duel.
"A fost un meci destul de greu, iar stilul adversarului m-a incomodat, însă până la urmă am reuşit să mă descurc. Este foarte importantă victoria din acest prim meci şi mă bucur că am reuşit să termin în trei seturi", a declarat Hănescu pentru Mediafax.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cupa Davis Victor Hanescu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close