Antena 3 CNN Sport Tenis Sampras: Rafael Nadal poate fi cel mai bun tenisman din toate timpurile

Sampras: Rafael Nadal poate fi cel mai bun tenisman din toate timpurile

Sampras: Rafael Nadal poate fi cel mai bun tenisman din toate timpurile
24 Sep 2010   •   12:01

Pete Sampras crede că Rafael Nadal l-ar putea întrece pe Roger Federer pe lista câştigătorilor turneelor de Mare Şlem. Spaniolul a ajuns la nouă titluri după ce a câştigat US Open pentru prima oară, însă mai are până să îl ajungă pe Federer, care deţine recordul de 16 turnee câştigate.

Totuşi, la doar 24 de ani, Nadal are destul timp să urce în top - dacă este ferit de accidentări - şi Sampras, la rândul lui câştigător a 14 turnee de Mare Şlem, spune că Rafa poate stabili un nou record.

"Dacă este isteţ cu programul lui şi având în vedere că are destul până la vârsta asta, ar putea să reuşească foarte bine. Este un obiectiv uriaş, multe titluri de Mare Şlem, mult de muncă. Singura întrebare este cât de mult mai poate rezista Rafael din punct de vedere fizic, în condiţiile în care munceşte mult pentru fiecare punct", a declarat Sampras.

El mai consideră că Nadal a făcut deja destule în acest sport pentru a-şi câştiga locul printre marii sportivi ai lumii. "Sincer, nu cred că are nevoie să mai câştige. A cucerit toate trofeele, a câştigat Olimpiada, şi-a dominat marele rival, pe Roger", a declarat Sampras, făcând referire la recordul de 14-7 deţinut în faţa elveţianului.

Totuşi, Sampras a avertizat că Federer nu şi-a terminat încă treaba şi că ar mai putea câteva titluri şi el. "Este un mare favorit pentru fiecare eveniment major la care participă. A avut două mingi de meci împotriva lui Novak Djokovic, în semifinala US Open. Putea să fie foarte bine în finală. Joacă bine, nu văd niciun declin. Alţii joacă uneori mai bine. Următorii doi-trei ani sunt importanţi, dar Roger poate face faţă şi va mai câştiga turnee mari", a încheiat Sampras.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rafael Nadal Roger Federer
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close