Antena 3 CNN Sport Tenis Şarapova rateaza Australian Open

Şarapova rateaza Australian Open

Şarapova rateaza Australian Open
11 Ian 2009   •   16:09

Australian Open a suferit o mare pierdere aceste zile, când s-a anunţat că jucătoarea de tenis rusă, Maria Şarapova, nu va putea să joace în această ediţie a turneului. Tânăra jucătoare este deţinătoarea trofeului, câştigând în 2008 finala contra sârboaicei Ana Ivanovic. Ea a suferit, în octombrie, o operaţie complicată la umăr, care nu i-a permis să se antreneze până de curând.
Şarapova i-a anunţat, duminică, pe organizatorii turneului din Melbourne, că se retrage din competiţia din 2009. Ea a explicat pentru site-ul oficial al competiţiei: "Regret să anunţ că nu voi putea să îmi apăr titlul la ediţia din acest an a Australian Open. Umărul e foarte bine, dar am început să mă antrenez abia de câteva săptămâni şi mă tem că nu mă pot bate încă la cel mai înalt nivel." Ştiind că a dezamăgit nu doar organizatorii evenimentului ci, mai ales, mulţi faci, Şarapova şi-a cerut scuze:
"Australian Open este unul dintre turneele mele favorite, acolo sunt cei mai plăcuţi fani din lume şi o sa-mi pară rău că pierd toate aceste lucruri frumoase. Promit că ne vom reîntâlni anul viitor!"
Şarapova, clasată în acest moment doar pe poziţia a noua în ierarhia WTA, a câştigat titlul în 2008 la Melbourne într-o manieră categorică, forma ei bună ducând-o, în luna Mai, pe primul loc al clasamentului mondial la fete.
Australian Open se va desfăşura între 19 ianuarie şi 1 februarie, câştigătorii turneelor de fete şi de băieţi urmând să primească, fiecare, câte 1.281.000 de dolari.
Rusoaica de 21 de ani a câştigat până în acest moment al carierei trei titluri de mare slam, la Wimbledon (2004), US Open (2006) şi Australian Open (2008). Câştigurile ei din tenis însumează peste 12 milioane de dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Australian Open
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close