Antena 3 CNN Sport Tenis Scandal la Wimbledon. Frumuseţea Soranei Cîrstea deranjează presa britanică (FOTO)

Scandal la Wimbledon. Frumuseţea Soranei Cîrstea deranjează presa britanică (FOTO)

Scandal la Wimbledon. Frumuseţea Soranei Cîrstea deranjează presa britanică (FOTO)
Sursa foto: sorana cirstea
30 Iun 2009   •   15:15

Sorana Cîrstea este cea mai apreciată jucătoare română de tenis în acest moment şi a fost, la turneul de Mare Şlem de la Wimbledon, favorita numărul 28 la câştigarea turneului. Totuşi, deoarece Sorana arată aşa cum multe fete şi-ar dori, ea a jucat meciul cu Azarenka din turul III pe Terenul Central, deşi favorita numărul 2, Serena Williams, a jucat pe o arenă secundară deoarece natura a fost mai puţin generoasă cu ea. Cotidianul britanic Daily Mail, este scandalizat de această situaţie, aducând şi alte exemple.
Jucătoarele profesioniste de tenis, precum orice alte fete, sunt şi frumoase, şi mai puţin frumoase. Coincidenţă sau nu, în acest moment, cele mai multe dintre jucătoarele de top din tenisul feminin au un aspect neatrăgător, în timp ce multe fete considerate outsidere aprind fanteziile bărbaţilor care urmăresc tenisul. Gisela Dulko, numărul 45 mondial, Maria Kirilenko, locul 59 WTA sau Sorana Cîrstea, favorita numărul 28, sunt unele dintre cele mai frumoase fete înscrise în acest an la Wimbledon şi, deşi nu au avut performanţe incredibile, au jucat pe Terenul Central, în faţa celor mai mulţi suporteri, în timp ce favorite precum Serena Williams, Svetlana Kuznetsova şi Dinara Safina au fost "ascunse".
Ceea ce i-a enervat şi mai mult pe jurnalişti, purtătorul de cuvânt al turneului, Johnny Perkins nu a ascuns deloc această practică a organizatorilor:
"Un asptect atrăgător are şi el rolul său când alegem cine unde joacă.", a declarat Perkins, potrivit Daily Mail.
Oficialul de la All England Club a explicat că jucătoarele care joacă pe terenul central sunt alese pe baza unei palete extinse de criterii, de la locul în clasamentul mondial şi forma de moment la aspectul fizic, pentru a mulţumi şi publicul care vine să vadă meciurile de pe arena centrală.
Dinara Safina, numărul 1 mondial în tenisul feminin şi o jucătoare foarte reputată, a fost nemulţumită şi ea de alegerile făcute de organizatori:
"Bineînţeles că nu sunt deloc bucuroască, dar nu eu fac programările aşa că nu am ce să fac", a declarat Safina.
Sorana Cîrstea, apreciată de organizatorii de la Wimbledon

Şi Maria Kirilenko joacă pe terenul principal

Foto: www.mariakirilenko.com
Dinara Safina, exilată departe de ochii publicului

Svetlana Kuznetsova alfă că abilităţile cu racheta nu înseamnă totul

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sorana Cîrstea Wimbledon
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close