Antena 3 CNN Sport Tenis Schimb de mingi. Jucătorii: Vrem vestiare mai mari. Ţiriac: Nu trebuie să ne prostituăm pentru ei

Schimb de mingi. Jucătorii: Vrem vestiare mai mari. Ţiriac: Nu trebuie să ne prostituăm pentru ei

Schimb de mingi. Jucătorii: Vrem vestiare mai mari. Ţiriac: Nu trebuie să ne prostituăm pentru ei
15 Mai 2009   •   17:42

Jucătorii participanţi la Turneul de tenis de la Madrid şi-au exprimat nemulţumirea faţă de suprafaţa destinată vestiarelor. Sunt prea mici, consideră aceştia. Vestea a ajuns la urechile proprietarului turneului. Un bărbat în vârstă de 70 de ani, care a jucat şi el tenis, pe vremea când primeai mai mult aplauze şi dragostea publicului. Banii nu ajunseseră să industrializeze lumea. Aşa că, românul Ion Ţiriac, pentru că despre el este vorba, a reacţionat, cu următoarea declaraţie, după cum informează publicaţia AS, citată de NewsIn:
"Au dreptate, vom vedea ce putem face anul viitor. Totuşi, nu se pot schimba toate aşa de repede. Totul evoluează, eu dormeam în camping şi acum avem nevoie de hoteluri de cinci stele pentru că este un tenismen cu nume mare. Jucătorului trebuie să îi oferi multe până la un punct, dacă treci de el, atunci te prostituezi doar pentru că are un nume mare. Jucătorii trebuie să se gândească la cât muncesc părinţii lor ca să câştige unu la sută din ceea ce încasează ei în doar o săptămână".
Subiectul face parte dintr-un schimb de replici pe care jucătorii şi proprietarul Madrid Open l-au avut în ultima perioadă, având în vedere că zgura albastră a stârnit protestele lui Nadal sau Federer.
Potrivit lui Ion Ţiriac, citat de aceleaşi surse, culoarea aceasta a mai fost folosită şi cu alte ocazii în istoria tenisului:
"Directorul nostru general, Gerard Tsobanian, a avut această idee. Şi el nu a făcut decât să copieze ceea ce s-a facut acum 25 de ani la turneul de la Stuttgart unde am pus suprafeţe de albastru închis ca să se vadă mai bine. Acum se spune că e un dezastru, dar în America se joacă pe suprafeţe gri şi verzi de acum 100 de ani. Cred că avem un motiv să facem asta şi majoritatea sportivilor gândesc la fel. WTA nu pune nicio problemă, ATP are unele rezerve".
Cum Rafael Nadal a invocat faptul că roşul este o tradiţie pentru zgură, Ţiriac i-a făcut o urare marelui tenisman:
"Domnul Nadal este un mare campion. Este un exemplu mondial şi sper să nu se schimbe, sper să fie aşa încă zece ani. Îi respect părerea, dar nu o accept".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ion Tiriac tenis
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close