Antena 3 CNN Sport Tenis Serena ? Dementieva şi Nadal ? Verdasco, în semifinalele Australian Open

Serena ? Dementieva şi Nadal ? Verdasco, în semifinalele Australian Open

Serena ? Dementieva şi Nadal ? Verdasco, în semifinalele Australian Open
28 Ian 2009   •   14:44

Cum temperatura se apropia de 41 de grade celsius pe Rod Laver Arena, acoperişul a fost închis, iar Serena Williams a fost beneficiara acestui lucru. Tripla campioană de la Australian Open era condusă cu un set de rusoaica Svetlana Kuzneţova la acel moment, dar a revenit în joc şi a învins-o pe favorita numărul opt a turneului cu 5-7, 7-5, 6-1, calificându-se pentru a 15-a oară într-o semifinală de Mare Şlem.
În runda următoare, însă, Serena Williams va da piept cu o altă rusoaică, aflată în mare formă, Elena Dementieva. Aceasta s-a calificat cu uşurinţă în semifinalele Australian Open, pentru prima oară după 11 încercări, după ce a învins-o pe Carla Suarez Navarro din Spania cu 6-2, 6-2. Cealaltă semifinală se va disputa între favorita numărul 3, Dinara Safina, şi compatrioata ei din Rusia, Vera Zvonareva.
În competiţia masculină de simplu, favoritul turneului, Rafael Nadal, l-a învins cu greu, dar în trei seturi, pe francezul Gilles Simon, scor 6-2, 7-5, 7-5. Nadal a luat rapid primul set în faţa favoritului numărul şase, însă Simon a jucat excelent în seturile doi şi trei, pe care le-a pierdut însă în cele din urmă.
Nadal a rămas astfel fără niciun set pierdut în competiţie şi va juca în semifinale împotriva compatriotului Fernando Verdasco, cap de serie nr. 14. Verdasco, care a trecut de un alt francez, Jo-Wilfried Tsonga, cu 7-6 (7-2), 3-6, 6-3, 6-2. Cealaltă semifinală se va disputa între Andy Roddick şi Roger Federer.
Antena3.ro

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close