Antena 3 CNN Sport Tenis Serena Williams, eliminată în optimile de finală la Wimbledon

Serena Williams, eliminată în optimile de finală la Wimbledon

Serena Williams, eliminată în optimile de finală la Wimbledon
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    01 Iul 2013   •   18:07

Surprizele de la Wimbledon nu s-au terminat. A doua săptămână a celui de-al treilea turneu de Grand Slam al anului a început cu eliminarea Serenei Williams, liderul clasamentului mondial şi deţinătoarea trofeului pe iarba de la All England Club.

Americanca de 31 de ani a suferit doar a treia înfrângere din ultimul an, fiind învinsă în optimile de finală de Sabine Lisicki (Germania), cap de serie 23.

Lisicki a revenit senzaţional în setul decisiv de la 2-4 şi s-a impus cu 6-2, 1-6, 6-4, astfel că Williams se alătură pe lista numelor importante care au părăsit prematur turneul de la Wimbledon la ediţia din acest an, listă pe care se regăsesc Roger Federer, Rafael Nadal, Maria Sharapova sau Victoria Azarenka.

Înfrângerea suferită de Serena a pus capăt cele mai bune serii din cariera sa profesionistă, 34 de victorii consecutive, cu una mai puţin decât sora sa Venus, deţinătoarea recordului all-time din acest punct de vedere.

„Încă tremur, sunt atât de fericită. Serena a făcut un meci fantastic, este un adversar atât de dificil. Este un sentiment incredibil să câştig un asemenea meci”, a spus Lisicki la finalul întâlnirii, cu ochii în lacrimi.

Semifinalistă la Londra în 2011, jucătoarea din Germania o va întâlni în sferturile de finală pe Kaia Kanepi, din Estonia.

Tot în turneul feminin, cehoaica Petra Kvitova, campioană la Wimbledon în urmă cu doi ani, a avansat în sferturi după o victorie în două seturi în faţa ibericei Carla Suarez Navarro.

Pentru un loc în semifinale, Kvitova o va întâlni pe Kirsten Flipkens, favorită numărul 20.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close