Antena 3 CNN Sport Tenis Serena Williams este prima semifinalistă de la Turneul Campioanelor

Serena Williams este prima semifinalistă de la Turneul Campioanelor

Serena Williams este prima semifinalistă de la Turneul Campioanelor
de M.T.    |    25 Oct 2013   •   10:57

Serena Williams este prima jucătoare calificată în semifinalele Turneului Campioanelor, care se desfăşoară în Turcia, la Istanbul.

Liderul mondial şi-a asigurat primul loc în Grupa Roşie, după ce a obţinut a treia victorie în tot atâtea meciuri, 6-2, 6-3, în faţa fostei câştigătoare de la Wilmbledon, cehoaica Petra Kvitova, la capătul unui joc care a duart doar 72 de minute.

„Mă simt bine şi am fost foarte agresivă în această seară. Am venit aici fără a avea vreo aşteptare, am vrut doar să mă simt bine şi să mă distrez şi exact asta fac. Mă simt bine că nu am fost eliminată”, a spus Williams la finalul întâlnirii de joi seară.

Liderul mondial a ajuns astfel la 13 victorii consecutive la Turneul Campioanelor, locul 2 all-time, după Martina Navratilova, care a câştigat 21 de meciuri la rând între 1983 şi 1987.

Deşi învinsă, Kvitova mai are şanse să se califice în semifinale, jucătoarea din Cehia urmând să joace meciul decisiv cu Angelique Kerber.

Ambele jucătoare au câte o victorie şi câte o înfrângere, după ce Kerber a trecut cu 6-2, 6-2 de a treia favorită a competiţiei, poloneza Agnieszka Radwanska, care a fost astfel eliminată.

În Grupa Albă, chinezoaica Li Na este foarte aproape de a deveni prima jucătoare din ţara sa care se califică în semifinalele Turneului Campioanelor.

Asiatica a învins-o în trei seturi, scor 6-3, 2-6, 6-3, pe sârboaica Jelena Jankovic şi are acum două victorii, cu care este liderul grupei.

În ultima etapă, Li va juca împotriva numărului 2 mondial, Victoria Azarenka, şi ar putea merge mai departe chiar şi în cazul unei înfrângeri, în funcţie de rezultatul meciului dintre Jelena Jankovic şi italianca Saran Errani, aceasta din urmă aproape eliminată.

×
Subiecte în articol: Serena Williams Istanbul WTA
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close