Antena 3 CNN Sport Tenis Serena Williams reuşeşte "dubla" la Australian Open, după victoria cu Justine Henin în finala de simplu

Serena Williams reuşeşte "dubla" la Australian Open, după victoria cu Justine Henin în finala de simplu

Serena Williams reuşeşte "dubla" la Australian Open, după victoria cu Justine Henin în finala de simplu
30 Ian 2010   •   14:31


Serena Williams şi-a adjudecat al cincelea titlu la Australian Open şi a pus capăt speranţelor lui Justine Henin pentru o revenire în forţă, câştigând în trei seturi finala de simplu de sâmbătă.

Henin spera să obţină un prim titlu de basm la Melbourne, odată cu revenirea după o pauză de 18 luni, însă Williams a fost mult prea puternică în setul final. Americanca, în vârstă de 28 de ani, a câştigat cu 6-4, 3-6, 6-2 după două ore şi şapte minute, aceasta fiind prima întâlnire în actul final al unui turneu de Mare Şlem dintre cele două sportive.

Serena a ajuns acum la 12 titluri de Mare Şlem la simplu, egalând-o în clasamentul tuturor timpurilor pe Billie-Jean King. Belgianca Henin rămâne în continuare fără o poziţie în clasamentul WTA, având nevoie să joace un minim de trei turnee, dar a demonstrat tuturor că este capabilă să se lupte în viitor cu Williams pentru supremaţia în turneul feminin. "Ne vedem la anul", le-a spus Justine spectatorilor de la Melbourne, cu regretul că nu a putut să egaleze performanţa compatrioatei Kim Clijsters, care la revenirea după o lungă perioadă de retragere a câştigat US Open, anul trecut.

Williams a reuşit totodată "dubla" la Melbourne în 2010, după ce vineri, alături de sora ei Venus, a câştigat competiţia de dublu feminin. Venus şi Serena s-au impus cu scorul de 6-4, 6-3 în faţa cuplului Cara Black (Zimbabwe)/Liezel Huber (SUA). Până în acest moment, cele două surori au câştigat toate cele 11 finale de Mare Şlem de dublu pe care le-au disputat împreună.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Serena Williams Australian Open
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close