Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep a obţinut o nouă victorie de senzaţie la Roma şi s-a calificat în semifinale

Simona Halep a obţinut o nouă victorie de senzaţie la Roma şi s-a calificat în semifinale

Simona Halep a obţinut o nouă victorie de senzaţie la Roma şi s-a calificat în semifinale
de M.T.    |    17 Mai 2013   •   19:18

Simona Halep a confirmat forma excepţională pe care o traversează la Roma şi s-a calificat în semifinalele turneului dotat cu premii totale de 2.369.000 de dolari, după ce a obţinut o nouă victorie de senzaţie.

Românca, locul 64 WTA, a trecut în trei seturi, scor 4-6, 6-0, 7-5, de a 18-a jucătoare a lumii, sârboaica Jelena Jankovic, revenind senzaţional în setul decisiv de la 0-3.

Este al patrulea nume important eliminat de Halep în capitala Italiei, după ce, în tururile anterioare, reprezentanta ţării noastre a trecut de Svetlana Kuznetsova, Agnieszka Radwanska şi Roberta Vinci.

Pentru un loc în ultimul act, Halep o va întâlni pe Serena Williams, actualul lider mondial, care a învins-o pe jucătoarea spaniolă Carla Suarez cu 6-2, 6-0.

Prezenţa în semifinalele de la Roma este cea mai bună performanţă a carierei pentru Simona Halep, care va primi 395 de puncte WTA şi un premiu de 85.835 de euro, cu care va depăşi suma de un milion de dolari câştigată din tenis.

Tot la Roma, în turneul masculin de dublu, Horia Tecău şi partenerul său, Max Mirnyi din Belarus, s-au impus cu 7-6, 6-4 în faţa perechii Robert Lindstedt (Suedia)/Daniel Nestor (Canada) şi s-au calificat astfel în semifinale.

A fost pentru prima oară când Tecău l-a înfruntat pe fostul său coleg, Robert Lindstedt, cei doi făcând pereche timp de trei ani, perioadă în care s-au calificat de trei ori în finala de la Wimbledon, pierdută însă de fiecare dată.

În semifinale, Horia şi Mirnyi vor juca împotriva învingătorilor din sfertul de finală dintre spaniolii Marcel Granollers şi Marc Lopez, favoriţii nr. 2, şi perechea Santiago Gonzalez (Mexic)/Scott Lipsky (SUA).

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close