Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep a urcat pe locul 14 în clasamentul WTA, cea mai bună clasare a carierei

Simona Halep a urcat pe locul 14 în clasamentul WTA, cea mai bună clasare a carierei

Simona Halep a urcat pe locul 14 în clasamentul WTA, cea mai bună clasare a carierei
de M.T.    |    21 Oct 2013   •   12:17
Victoria din turneul de la Moscova a ajutat-o pe Simona Halep să urce patru poziţii în clasamentul WTA, românca aflându-se acum pe locul 14 în lume, cea mai bună clasare a carierei.

În finala concursului din capitala Rusiei, Halep a învins-o, duminică, pe australianca Samantha Stosur, scor 7-6, 6-2.

A fost cel de-al cincilea turneu WTA câştigat de româncă în 2013, după succesele de la Nurnberg, Hertogenbosch, Budapesta şi New Haven.

Astfel, într-un clasament all-time al jucătoarele din România care au câştigat turnee în circuitul profesionist, Halep a urcat pe locul 2, după Virginia Ruzici, care are 12 titluri.

Simona Halep încheie extraordinar un sezon în care a făcut un salt important în ierarhia mondială (în luna mai ocupa locul 64), fiind singura jucătoare din circuit cu turnee câştigate pe toate suprafeţele în acest an.

„A fost un an incredibil pentru mine. Am câştigat cinci titluri. Mă simt extraordinar", a spus Halep, care este devansată în topul jucătoarelor cu cele mai multe trofee câştigate în acest an doar de liderul mondial Serena Williams (10 titluri).

Următoarea jucătoare din România aflată în ierarhia WTA este Sorana Cîrstea, care se menţine pe locul 22, în timp ce Monica Niculescu a coborât de pe locul 43 pe 54.

Celalte românce din clasamentul mondial se clasează astfel: Alexandra Cadanţu - locul 66, Irina-Camelia Begu - locul 126, Alexandra Dulgheru - locul 154, Cristina-Andreea Mitu - locul 173, Cristina Dinu - locul 180.

×
Subiecte în articol: Simona Halep clasament WTA WTA turneu WTA
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close