Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep a urcat pe locul doi în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis ale lumii

Simona Halep a urcat pe locul doi în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis ale lumii

Simona Halep a urcat pe locul doi în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis ale lumii
de S.T.    |    27 Apr 2015   •   08:59
Românca Simona Halep a revenit pe locul al doilea în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis ale lumii (WTA), dat publicităţii luni, după ce a făcut rocada cu rusoaica Maria Şarapova, fostul vicelider.

Halep a mai fost opt săptămâni pe locul al doilea în clasamentul WTA, între 11 august şi 5 octombrie 2014.

Simona are un avans de 230 de puncte faţă de rivala sa, dar se află la peste 2.000 de puncte de liderul Serena Williams.

Alte patru românce se află în top 100, Irina Begu, care staţionează pe locul 33, Monica Niculescu, aflată pe locul 61, o treaptă mai sus faţă de săptămâna precedentă, Alexandra Dulgheru, care a urcat şi ea un loc, pe 69, şi Andreea Mitu, care a reuşit un salt de trei locuri şi este pe 100, cea mai bună clasare din cariera ei.

La dublu, Monica Niculescu se menţine pe locul 49, Raluca Olaru a urcat pe locul 59 (+1), iar Irina Begu se află în continuare pe 65.

Simona Halep este a doua şi în ierarhia Road to Singapore, care asigură calificarea la Turneul Campioanelor, cu un avans mult mai consistent faţă de Şarapova (locul trei).

Românca ocupă locul secund şi într-o ierarhie a banilor câştigaţi din tenis în 2015, cu peste două milioane de dolari, cu 1,7 milioane mai puţin decât liderul Serena Williams, dar cu aproape 400.000 mai mult decât Şarapova, ocupanta locului al treilea.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close