Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep, calificare ușoară în optimi, la Madrid

Simona Halep, calificare ușoară în optimi, la Madrid

Simona Halep, calificare ușoară în optimi, la Madrid
08 Mai 2018   •   16:58

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat fără emoţii în optimile de finală ale turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 6.685.828 euro, marţi, după ce a învins-o belgianca Elise Mertens cu 6-0, 6-3.

Halep (26 ani), câştigătoare a ultimelor două ediţii ale competiţiei din capitala Spaniei, s-a impus după doar o oră şi 12 minute în faţa jucătoare în mare formă. Mertens (22 ani, 16 WTA) a câştigat anul acesta titluri la simplu la Hobart, Lugano şi Rabat, precum şi titluri la dublu la Hobart şi Lugano.

Simona Halep a controlat total primul set, adjudecat cu 6-0 în doar 22 de minute. În setul secund, Mertens a avut un reviriment, a reuşit să câştige trei ghemuri, şi-a creat trei mingi de break (toate ratate), dar a fost nevoită să să recunoască învinsă. Halep a încheiat conturile abia la a cincea sa minge de meci, după o dublă greşeală a adversarei.

Românca a avut procentaje foarte bune la ambele servicii, 85% la primul şi 57% la al doilea, în timp ce Mertens a avut sub 50% la ambele. Halep a avut 2 aşi, 23 de winners şi 18 erori neforţate, în timp ce Mertens a făcut 5 duble greşeli, 10 mingi direct câştigătoare şi 31 de erori neprovocate.

Halep şi-a asigurat un cec de 77.575 euro şi 120 de puncte WTA.

În optimi, Halep o va înfrunta pe Kristyna Pliskova (Cehia), care a învins-o cu 7-5, 6-2 pe Sara Sorribes Tormo (Spania). Sora mai mică a Karolinei Pliskova (26 ani, 94 WTA) a fost învinsă de Halep în ambele confruntări, anul trecut în primul tur la Madrid, cu 6-1, 6-2, şi anul acesta în turul al doilea la Indian Wells, cu 6-4, 6-4.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Simona Halep tenis Madrid
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close