Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep, învinsă de Wozniacki, după ce a avut meciul în mână

Simona Halep, învinsă de Wozniacki, după ce a avut meciul în mână

Simona Halep, învinsă de Wozniacki, după ce a avut meciul în mână
29 Iun 2017   •   18:41

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă de daneza Caroline Wozniacki, cu 5-7, 6-4, 6-1, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA pe iarbă de la Eastbourne (Marea Britanie), dotat cu premii totale de 753.900 dolari, după ce a avut meciul în mână. 

Halep a avut 3-0 şi 4-2 în setul al doilea, dar daneza a revenit şi a întors scorul, câştigând în trei seturi, după o oră şi 54 de minute. 

Deşi a început cu break meciul din sferturi, Halep a pierdut apoi următoarele patru ghemuri, fiind condusă apoi cu 5-2. Românca a reuşit o revenire formidabilă, concretizată în cinci ghemuri consecutive, adjudecându-şi primul set cu 7-5. 

Halep a continuat evoluţia sa formidabilă şi în setul secund, apărându-se extraordinar şi reuşind lovituri remarcabile, astfel că s-a desprins repede la 3-0. A urmat o mică relaxare, care i-a permis adversarei să revină în joc, s-a apropiat la 2-3, Halep a reuşit să facă 4-2, dar a pierdut setul cu 4-6, deşi a avut patru mingi de break la 4-4. 

În decisiv, Halep a început bine, cu break, însă apoi a grăbit punctele, a greşit din ce în ce mai mult, semn al oboselii, după ce a avut joi un alt meci solicitant, cu Ţvetana Pironkova, câştigat în trei seturi. Wozniacki a câştigat setul al treilea cu un sec 6-1. 

Simona Halep (25 ani), a doua favorită a turneului, va primi pentru participare un cec de 18.940 de dolari şi 100 de puncte WTA. Wozniacki (26 ani, 6 WTA) are acum 3-2 la meciurile directe, după ce obţinuse şi victoria anterioară, în 2015, la Stuttgart, cu 7-5, 5-7, 6-2, în semifinale. 

În alt meci de joi, la dublu, în primul tur, Monica Niculescu şi taiwaneza Hao-Ching Chan au fost învinse de cuplul Timea Babos (Ungaria)/Andrea Hlavackova (Cehia), cu 6-3, 4-6, 10-6. 

LIVE TEXT

Simona Halep-Caroline Wozniacki 7-5, 4-4 Daneza revine spectaculos, Halep a avut două break-uri. 

Simona Halep-Caroline Wozniacki 7-5. Românca ia primul set după o revenire de senzație. Simona a câștigat șase game-uri la rând. 

Simona Halep-Caroline Wozniacki 6-5.

Simona Halep revine fabulos și egalează la 5.

Simona halep - Caroline Wozniacki 2-5.

Simona Halep joaca al doilea meci al zilei la Eastbourne contra danezei Caroline Wozniacki, în sferturi la Eastbourne. 

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, favorită numărul doi, a învins-o joi pe bulgăroaica Ţvetana Pironkova în trei seturi, 6-7 (6), 7-6 (4), 7-5, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA pe iarbă de la Eastbourne (Marea Britanie), dotat cu premii totale de 753.900 dolari. Halep, numărul doi mondial, a reuşit să revină în meci după ce confruntarea se întrerupsese miercuri, din cauza ploii, la scorul de 7-6 (6), 2-1 şi 40-30 pentru Pironkova. 

Halep a dominat primul set şi a condus cu 3-1, 4-2 şi 5-3, a ratat cinci mingi de set la 5-4, apoi setul a ajuns în tie break, unde Halep a avut 6-4, dar a ratat alte două mingi de set şi a pierdut cu 6-8. 

Primele trei ghemuri ale setului al doilea au însemnat tot atâtea break-uri, Simona arătând nerăbdare în joc şi greşind destul de mult. La reluare, Pironkova a reuşit să se desprindă la 3-1, dar a urmat o serie de patru ghemuri la rând reuşite de româncă, Halep conducând cu 5-3. Pironkova nu a renunţat la luptă şi a reuşit să îşi facă serviciul, iar apoi a realizat un break, egalând situaţia. Setul a ajuns în tie break, unde Halep a deţinut controlul şi s-a impus cu 7-4.  În decisiv jocul a fost în continuare echilibrat, însă cea care a înclinat balanţa a fost Pironkova, care s-a desprins la 4-2. Imediat, Simona şi-a recuperat break-ul şi a egalat, 4-4, Pironkova a făcut 5-4, dar Halep a restabilit egalitatea şi apoi a realizat un break decisiv, încheind meciul cu 7-5, după două ore şi 40 de minute de joc efectiv. 

Halep (25 ani, 2 WTA) şi Pironkova (29 ani, 149 WTA) s-au înfruntat o singură dată, în 2015, în optimi la Dubai, Simona câştigând cu 6-4, 6-3. 

Pironkova (lucky loser) a învins-o, miercuri, în turul secund pe Monica Niculescu, scor 6-0, 6-4. 

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 18.940 de dolari şi 100 de puncte WTA, iar în sferturi va juca împotriva danezei Caroline Wozniacki, a şasea favorită, care a trecut de rusoaica Elena Vesnina cu 6-1, 6-2. Meciul dintre Halep şi Wozniacki va avea loc tot în cursul zilei de joi. Scorul este egal la meciurile directe dintre cele două, 2-2, daneza obţinând ultima victorie, în 2015, la Stuttgartm, cu 7-5, 5-7, 6-2, în semifinale. 

×
Subiecte în articol: Simona Halep tenis
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close