Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep a câştigat primul meci de la Australian Open, după ce a învins-o pe Magdalena Frech în două seturi

Simona Halep a câştigat primul meci de la Australian Open, după ce a învins-o pe Magdalena Frech în două seturi

Simona Halep a câştigat primul meci de la Australian Open 2022, după ce a învins-o pe poloneza Magdalena Frech în două seturi.

Simona Halep a câştigat primul meci de la Australian Open, după ce a învins-o pe Magdalena Frech în două seturi
Sursa foto: Hepta | DPA Images / JAMES ROSS
de Alin Tarnovschi    |    18 Ian 2022   •   07:14

Simona Halep a învins-o pe poloneza Magdalena Frech, în primul meci de la Australian Open 2022, în două seturi, scor 6-4, 6-3.

Halep, cea mai bine poziționată jucătoare română în clasamentul mondial (15 WTA), a jucat în primul tur cu jucătoarea poloneză Margareta Frech (105 WTA).

Simona Halep a învins în două seturi, cu 6-4, 6-3, după exact o oră și jumătate de joc, la capătul unui meci muncit, cu multe break-uri.

Ambele seturi au debutat cu câte un schimb de amabilități, cele două cedându-și reciproc primele game-uri de pe propriul serviciu.

În primul set, Simona Halep a fost condusă cu 1-2, dar a replicat imediat, câștigând 4 game-uri consecutive și având șansa să închisă setul la la 5-2. Poloneza a mai avut o zvâcnire de orgoliu, recuperând un break, insufiecient însă pentru a reveni în set.

În debutul părții secunde, Halep a cedat de două ori serviciul și a fost condusă cu 1-3. Riposta a constat în alte 4 game-uri la rând, ce iau adus avantajul de 5-3 și mai apoi, în game-ul 9 o primă minge de meci, contracarată de Frech, care a mai avut un avantaj, înainte de a ceda definitiv la cea de a doua minge de meci.

Calificarea în turul doi îi aduce Simonei Halep o adversară teoretic facilă, ea urmând a fi decisă în confruntarea dintre brazilianca Beatriz Haddad Maia (88 WTA) și americanca Katie Volynets (178 WTA).

Pentru prezența în turul doi al Australian Open, Simona Halep va primi un premiu în bani de 102.200 dolari, precum și 70 de puncte WTA.

Toate cele 5 românce prezente din oficiu pe tabloul principal a competiției feminine de tenis de la Melbourne au trecut în turul secund, lista fiind închisă de Simona Halep.

×
Parteneri
Horoscop 25 septembrie 2023. Leii au parte de certuri în cuplu
x close