Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep, după victoria de la Doha: „Este cel mai mare turneu pe care l-am câştigat

Simona Halep, după victoria de la Doha: „Este cel mai mare turneu pe care l-am câştigat

Simona Halep, după victoria de la Doha: „Este cel mai mare turneu pe care l-am câştigat
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    17 Feb 2014   •   09:06

Victoria în turneul de la Doha este cea mai mare a carierei, consideră Simona Halep, care, duminică, a obţinut cel de-al şaptelea succes consecutiv într-o finală WTA.

„Mă simt foarte, foarte bine acum. Sunt foarte fericită că am reuşit să câştig acest turneu. Este minunat, pentru că, atunci când am venit aici, nu mă gândeam că aş putea ajunge în finală sau să câştig. Este cel mai mare turneu pe care l-am câştigat”, a spus Halep la finalul întâlnirii în care a învins-o cu 6-2, 6-3 pe Angelique Kerber.

Românca va urca pe locul 9 în ierarhia WTA în urma victoriei de la Doha, prima într-un concurs de categorie Premier 5 şi a şaptea a carierei.

Dar drumul spre succes al Simonei nu a fost deloc unul uşor, ea fiind aproape de înfrângere chiar în primul tur, când a întâlnit-o Kaia Kanepi.

„Primul tur a fost foarte dificil pentru mine, pentru că am venit din sală, unde am jucat Fed Cup, şi a fost destul de greu să mă adaptez rapid. M-am antrenat doar o zi aici. Kanepi conducea cu 5-3 în setul trei şi mi-am chemat antrenorul pe teren, spunându-i că totul s-a terminat şi că am pierdut meciul”, a povestit Halep, potrivit site-ului oficial WTA.

„El mi-a spus însă că pot câştiga. Şi am făcut-o. Apoi am devenit tot mai încrezătoare şi am început să cred că am o şansă în acest turneu. Am luptat pentru fiecare punct şi mi-am regăsit jocul”, a mai spus Simona Halep.

×
Subiecte în articol: Simona Halep turneu WTA Doha
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close