Simona Halep, eliminată în semifinalele turneului din China

de M.Z.    |    30 Sep 2016   •   15:44
Simona Halep, eliminată în semifinalele turneului din China

Jucătoarea română Simona Halep, cap de serie 4, a fost eliminată în semifinalele turneului de tenis de la Wuhan (China), dotat cu premii de 2,28 milioane dolari, după ce a fost învinsă de cehoaica Petra Kvitova, cap de serie 14, cu 6-1, 6-2 după o oră şi şase minute de joc. 

Halep a pierdut cu 6-1 primul set, dominat categoric de Kvitova, care a controlat cu autoritate schimburile de mingi şi şi-a impus stilul agresiv, cu mingi puternice, precise şi foarte lungi. 

Deşi Halep a câştigat primul ghem al setului 2, pe serviciul propriu, Kvitova a revenit la controlul partidei şi în lipsa unei reacţii energice a jucătoarei noastre s-a distanţat relativ uşor la 5-1, după două break-uri consecutive. 

Simona a salvat o minge de meci şi a câştigat al doilea ei ghem (2-5), dar apoi cehoaica şi-a concretizat serviciul, după ce a anulat două mingi de break, şi a închis tabela la 6-1, 6-2 după o oră şi şase minute de joc. 

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 117.770 dolari şi 350 puncte WTA. 

Kvitova s-a calificat în prima sa finală din acest an, unde o va întâlni pe slovaca Dominika Cibulkova, şi a obţinut prima sa victorie împotriva Simonei Halep, care conduce cu 3-1 la întâlnirile directe. 

Prin calificarea în semifinalele turneului de la Wuhan, Simona Halep şi-a asigurat participarea, pentru al treilea an consecutiv, la Turneul Campioanelor de la Singapore (23-30 octombrie) unde se înfruntă cele mai bune opt jucătoare ale lumii. 

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close