Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep face senzaţie la Roma: S-a calificat în sferturile de finală, după ce a eliminat trei favorite

Simona Halep face senzaţie la Roma: S-a calificat în sferturile de finală, după ce a eliminat trei favorite

Simona Halep face senzaţie la Roma: S-a calificat în sferturile de finală, după ce a eliminat trei favorite
de M.T.    |    16 Mai 2013   •   18:45

Simona Halep îşi continuă parcursul de excepţie la turneul WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.369.000 de dolari, calificându-se în sferturile finală ale competiţiei.

În optimile de finală, românca, locul 64 în clasamentul mondial, a învins-o pe reprezentanta gazdelor, Roberta Vinci, a 13-a favorită, cu scorul de 6-4, 6-2.

Este a treia favorită pe care Halep o elimină în capitala Italiei, după ce jucătoarea de 22 de ani a trecut în tururile anterioare de rusoaica Svetlana Kuznetsova (37 WTA) şi de poloneza Agnieszka Radwanska, a patra jucătoare a lumii.

Performanţa Simonei este cu atât mai impresionantă cu cât a fost nevoită să joace calificări pentru a intra pe tabloul principal al turneului.

În sferturile de finală, românca o va întâlni pe sârboaica Jelena Jankovic, pe care a mai întâlnit-o de două ori în carieră, fiecare jucătoare având câte o victorie.

În turneul de dublu masculin de la Roma, Horia Tecău şi partenerul său, Max Mirnyi din Belarus, au obţinut calificarea în sferturile de finală, după victoria obţinută joi în faţa perechii Lukas Rosol (Cehia)/Viktor Troicki (Serbia), scor 7-5, 6-1.

Pentru un loc în semifinale, Tecău şi Mirnyi vor juca împotriva tandemului format din suedezul Robert Lindstedt, fostul partener al românului, şi canadianul Daniel Nestor.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close