Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep, jucătoarea cu cel mai mare progres în 2013

Simona Halep, jucătoarea cu cel mai mare progres în 2013

Simona Halep, jucătoarea cu cel mai mare progres în 2013
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    21 Noi 2013   •   11:11

WTA a desemnat-o pe Simona Halep jucătoarea cu cel mai mare progres în 2013, la capătul unui sezon în care românca a câştigat şase turnee şi a ajuns până pe locul 11 în lume.

„Totul a început cu un parcurs incredibil la Roma, iar acum, şase luni mai târziu, ea se află la un pas de Top 10. Simona Halep este WTA Most Improved Player Of The Year”, se arată pe site-ul WTA.

La Roma, Halep a ajuns în semifinale, eliminându-le pe parcurs pe Svetlana Kuznetsova, Agnieszka Radwanska, Roberta Vinci şi Jelena Jankovic, înainte de a fi învinsă în penultimul act de liderul mondial, Serena Williams.

„Au urmat şase luni de progres. Dacă luăm în considerare şi parcursul de la Roma, Halep a avut un palmares de 43-8 la ultimele 14 turnee, câştigând primele ei şase titluri WTA la Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, şi încheind pe locul 11 în clasamentul mondial”, mai notează sursa citată.

Site-ul WTA consideră că prezenţa Simonei Halep în Top 10 este doar o preblemă de timp, în condiţiile în care românca este despărţită de mai puţin de 200 de puncte de daneza Caroline Wozniacki, ocupanta poziţiei a 10-a ăn ierarhia mondială, şi nu are foarte multe puncte de apărat în prima parte a anului viitor.

Dacă va intra în Top 10, Halep va deveni a treia jucătoare din România care reuşeşte o astfel de performanţă, după Virgina Ruzici (locul 8) şi Irina Spârlea (locul 7).

„Cât de sus poate ajunge Halep?”, se întreabă site-ul WTA în finalul articolului dedicat Simonei.

×
Subiecte în articol: Simona Halep WTA premiu
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close