Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep, meci de senzație cu Wang la Miami. Revenire de la 1-5 și calificare în semifinale

Simona Halep, meci de senzație cu Wang la Miami. Revenire de la 1-5 și calificare în semifinale

Simona Halep, meci de senzație cu Wang la Miami. Revenire de la 1-5 și calificare în semifinale
27 Mar 2019   •   20:48

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a doua favorită, s-a calificat spectaculos în semifinalele turneului WTA de la Miami (Florida/SUA), dotat cu premii totale de 9.035.428 dolari, după ce a învins-o, miercuri, pe chinezoaica Qiang Wang cu 6-4, 7-5.

Simona Halep a câștigat primul set cu 6-4. Apoi în setul secund a fost condusă cu 5-1, apoi 5-4 și 40-0 pe propriul serviciu, însă a revenit miraculos și făcut 5-5 în aplauzele publicului.

Halep a întors soarta setului secund reușind un break pe serviciul adversarei, urmând ca acum să servească pentru meci. După ce a fost egalată la 30, Simona s-a impus și a obținut prima calificare în semifinalele turneului de la Miami după 5 ani.

 

Halep (27 ani, 3 WTA) s-a impus după o oră şi 38 de minute, iar dacă se va califica în finală va reveni pe primul loc în lume. 

Românca a început bine, cu break, apoi şi-a pierdut serviciul, după care s-a desprins la 4-1. Wang a avut o mică revenire şi s-a apropiat la 4-3, dar Halep şi-a păstrat avantajul unui break şi a încheiat setul cu 6-4. 

Simona Halep a debutat cu dreptul şi în actul secund, cu break, dar fostul lider mondial a început să greşească, a devenit frustrată şi nervoasă, în timp ce Wang a prins tot mai multă încredere, făcând punct după punct, astfel că scorul a ajuns la un neverosimil 1-5. Treptat, Halep s-a calmat, a revenit la nivelul său obişnuit, a reuşit câteva puncte remarcabile, care i-a adus mai multă încredere, a avut o serie de 12 puncte câştigate din 13 jucate. Halep a salvat trei mingi de set la 5-4 pentru Wang şi a restabilit egalitatea, 5-5, după care a făcut un nou break, încheind setul cu 7-5. 

Fiecare jucătoare a avut câte un as, Halep a făcut 5 duble greşeli, Wang a avut 2, procentajele la serviciu au fost destul de modeste, diferenţa făcându-se la punctele cu primul (56%-47%), la mingi directe câştigate raportul a fost de 24-14 pentru româncă, ea având şi mai multe erori neforţate, 34-25. 

Halep, care şi-a egalat cea mai bună performanţă a sa la Miami Open, a mai învins-o pe Qiang Wang (27 ani, 18 WTA) anul trecut la Indian Wells, în optimi, cu 7-5, 6-1. 

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 354.000 de dolari şi 390 de puncte WTA, iar în penultimul act va întâlni o cehoaică, învingătoarea dintre Karolina Pliskova şi Marketa Vondrousova. 

La dublu, românca Monica Niculescu şi americanca Abigail Spears au fost învinse în sferturi de perechea Samantha Stosur (Australia)/Shuai Zhang (China), a şasea favorită, campioană anul acesta la Australian Open, cu 6-3, 6-7 (4), 10-6. 

--- Știre inițială ---

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a doua favorită, o înfruntă la această oră pe Qiang Wang (China), cap de serie numărul 18, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 9.035.428 dolari. 

Dacă Halep (27 ani, 3 WTA) a trecut în optimi fără emoţii de americanca Venus Williams, cu 6-3, 6-3, Qiang Wang a învins-o, luni, pe compatrioata sa Yafan Wang cu 7-5, 6-4, după o oră şi 45 de minute. 

Halep a câştigat singurul duel cu Qiang Wang (27 ani, 18 WTA), anul trecut, în optimi la Indian Wells, cu 7-5, 6-1. 

Simona Halep a ajuns la 270 de săptămâni consecutive în top 10 WTA, lucru pe care l-a comentat astfel, după victoria cu Williams: ''I impresionant, într-adevăr. Mă bucur că reuşesc astfel de lucruri. Munca pe care am depus-o şi-a arătat roadele, mă bucur că sunt într-o astfel de poziţie şi, după cum se vede, mă bucur să joc tenis''. 

Halep s-a referit şi la meciul câştigat destul de rapid în faţa americancei Venus Williams: ''Ştiu că Venus nu renunţă şi trebuie să fiu pregătită pentru orice minge, să lupt şi să alerg, am reuşit să o fac bine azi. Ştiam că trebuie să stau mai aproape de linia de fund şi să încerc să joc mai rapid. Întotdeauna e o plăcere să joc împotriva surorilor Williams şi sunt mândră că am putut câştiga azi''. 

''În meciurile anterioare (Venus) a lovit mingea foarte tare şi a servit bine, azi a fost un pic diferit, la un moment dat a jucat foarte înalt şi nu mi-a fost uşor. A trebuit să mă adaptez jocului şi cred că am făcut-o destul de bine'', a mai spus românca, potrivit site-ului WTA. 

''Cred că am servit bine şi am ştiut unde să o fac pentru a o deranja. De la meciul de dublu am început să-mi simt mai bine serviciul, a fost mai bun de la o zi la alta, sunt mai încrezătoare, iar azi când am văzut că pot câştiga uşor ghemurile cu serviciul mi-a dat un plus de încredere, deoarece ea returnează foarte bine'', a concluzionat Halep. 

Halep a bifat a patra victorie consecutivă, după ce a pierdut primele trei dueluri cu Venus Williams (38 ani, 43 WTA), triplă campioană la Miami Open. Americanca a reuşit să progreseze câte un ghem pe meci în cele patru partide cedate, ajungând la şase ghemuri câştigate. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Miami WTA Simona Halep
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close