Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep părăsește top 10 WTA după mai bine de șapte ani

Simona Halep părăsește top 10 WTA după mai bine de șapte ani

Simona Halep a coborât de pe locul 10 pe locul 13 WTA, cu 3.925 de puncte, în clasamentul WTA dat publicităţii luni. Tenismea iese din Top 10 după 373 de săptămâni de prezenţă neîntreruptă în primele jucătoare ale lumii.

Simona Halep părăsește top 10 WTA după mai bine de șapte ani
Sursa foto: Facebook
de Alexandra Dima    |    09 Aug 2021   •   10:11

Smona Halep nu mai este în top 10 WTA, după mai bine de șapte ani și jumătate. Pe 27 ianuarie 2014 ea intra în top 10 al clasamentului mondial feminin. Sportiva din Constanța a reușit să se mențină în această prestigioasă poziție timp de 373 de săptămâni. Parcursul său este a 8-lea cel mai bun din istoria clasamentului WTA, când vine vorba de săptămâni neîntrerupe de apartenență la top.

Prezența Simonei Halep în top 10 s-a încheiat din cauza faptului că va pierde 190 de puncte acumulate la turneul de la Toronto din 2019, ceea ce va determina și o coborâre până pe locul 13 WTA.

Mesajul antrenorului Darren Cahill

„Bună ziua, Simo. Bună ziua, Montreal. Am ajuns într-o zi frumoasă, în care echipa voastră de fotbal feminin strălucește la Jocurile Olimpice”, a scris antrenorul Darren Cahill. Turneul de la Montreal începe astăzi, 9 august, și este primul la care jucătoarea româncă va participa dupa accidentare și nuntă.

Simona Halep a anunțat că revine în competițiile oficiale de tenis odată cu turneul de Masters de la Montreal, care a început în 7 august. Halep a lipsit din circuit din cauza unei accidentări suferite la Masters-ul de la Roma, care a determinat-o să se retragă atât de la Grand Slam-urile de la Roland Garros și Wimbledon, dar și de la Jocurile Olimpice.

Simona a anunţat că nu a văzut niciun meci de tenis de la Olimpiadă

„M-am uitat la Jocurile Olimpice, dar nu m-am uitat la tenis, să ne înțelegem. M-a durut prea tare retragerea. Mi-am dorit tare mult, în ultimii doi-trei ani m-am gândit mult la Jocurile Olimpice și îmi doream să ajung și eu să am o medalie.

Din păcate, m-am retras de la Roland Garros și Wimbledon, a fost o tristețe mare, dar a fost și mai mare după ce m-am retras de la Jocurile Olimpice”, a spus Simona Halep, potrivit Antena Sport. Simona Halep nu a participat la Jocurile Olimpice din cauza unei accidentări.

"Din păcate, Simona ne-a anunţat că nu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea a făcut nişte analize amănunţite zilele acestea în urma accidentării (n.r. - la gambă), iar medicii i-au spus că nu va putea juca tenis cel puţin patru săptămâni de acum încolo. Pentru România, Simona reprezintă o mare pierdere înaintea acestor Jocuri", a afirmat Mihai Covaliu, preşedintele COSR, pentru Agerpres.

×
Subiecte în articol: Simona Halep WTA
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close