Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    11 Mar 2014   •   22:22

Simona Halep a dovedit încă o dată o tărie de caracter exceptţională şi a depăşit momentele dificile pentru a se califica în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells.

Românca, locul 7 WTA şi a şasea favorită a turneului din California, s-a impus în trei seturi, scor 6-2, 1-6, 6-4, în faţa canadiencei Eugenie Bouchard, a 19-a jucătoare a lumii, şi are o şansă foarte mare de a ajunge în semifinalelei concursului cu premii totale de aproape 6 milioane de dolari.

În sferturi, Halep va juca împotriva australiencei Casey Dellacqua, jucătoare venită din calificări şi locul 78 WTA, după ce adversara ei, Lauren Davis (SUA), poziţia 66 în clasamentul mondial, s-a retras, din cauza unor probleme medicale.

După ce s-a impus fără probleme în primul set, Halep a avut o cădere în joc, care i-a permis adversarei să câştige actul secund cu un categoric 6-1. Mai mult decât atât, Bouchard a continuat prestaţia solidă şi, în decisiv, a reuşit breakul într-un moment foarte important, luând conducerea cu 4-3.

Românca a reuşit însă un reabreak imediat, apoi a câştigat următoarele două game-uri şi a încheiat meciul după o oră şi 39 de minute de joc.

„Am jucat foarte bine în primul set. Bouchard este o mare jucătoare, a revenit foarte bine. Este foarte dificil să joci împotriva ei, dar mă bucur că am câştigat. Am făcut tot ce am putut. Am revenit în decisiv de la 3-4 şi sunt fericită ca fac asta pentru a doua oară în acest turneu. E plăcut să joci aici, poate în turul următor o să joc mai bine. Vreau să văd cât de departe ajung”, a spus Halep la finalul meciului.

Pentru calificarea în sferturi, Halep va primi 215 de puncte WTA şi un cec în valoare de 104.000 de dolari.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close