Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep se califică ușor în turul 3 la Roland Garros

Simona Halep se califică ușor în turul 3 la Roland Garros

Simona Halep se califică ușor în turul 3 la Roland Garros
31 Mai 2018   •   16:54

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat, joi, în runda a treia a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după ce a dispus de americanca Taylor Townsend, cu 6-3, 6-1.


Halep (26 ani), principala favorită şi finalistă la ediţia trecută, a obţinut o victorie destul de uşoară, după 68 de minute.

Românca a reuşit o evoluţie mult mai bună decât în primul set al meciului de miercuri, cedat cu 2-6 în faţa altei americance, Alison Riske. Halep a condus cu 4-0 în primul act, după care Townsend (22 ani, 72 WTA) a reuşit primul său ghem. Halep a avut un uşor recul şi a reuşit să încheie setul, cu 6-3, abia la cincea sa minge de set.

În manşa secundă, Halep a luat primul ghem, Townsend şi-a făcut apoi serviciul, după care românca nu i-a mai lăsat şanse adversarei sale, câştigând cu 6-1.

Halep a avut 2 aşi, şi-a pierdut o singură dată serviciul, a reuşit 21 de winners şi a făcut doar 13 erori neforţate. Americanca a reuşit un as, a avut 2 duble greşeli, 9 winners şi 16 erori neprovocate.

La prima lor confruntare, Halep a învins-o pe Townsend cu 6-4, 6-1, anul trecut, în turul al doilea la Cincinnati.

Halep şi-a asigurat un cec de 130.000 de euro şi 130 de puncte WTA, iar următoarea adversară va fi germanca Andrea Petkovic, care a trecut de americanca Bethanie Mattek-Sands cu 6-0, 7-6 (5).

Simona Halep câștigă primul set, după 35 de minute de joc, cu 6-3.

După un început bun, Halep pierde teren în fața americancei care revine de la 1-5 la 3-5.

Românca conduce cu 5-1 în primul set. 

Meciul din turul 2 de la Roland Garros ar urma să se joace joi, după ora 16.00.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, miercuri, că a avut un debut mai greoi de meci cu americanca Alison Riske deoarece îi e mereu greu să înceapă turneul de la Roland Garros.

"Am avut un start mai greoi, deoarece e mereu greu să încep acest turneu (Roalnd Garros). E o plăcere să vin aici şi să joc, aşa că mereu sunt nervoasă la început'', a comentat Halep după ce a învins-o pe Riske cu 2-6, 6-1, 6-1, în primul tur.

"E bine că am revenit în forţă. Nu m-am gândit la rezultat sau la meci. Am vrut doar să îmi relaxez braţele, deoarece mă mişcam destul de bine la început, dar braţele erau prea încordate şi nu puteam lovi mingea cum doream'', a explicat Halep debutul mai slab de meci.

"Apoi a fost mai uşor, m-am simţit foarte bine la finalul meciului şi acesta este cel mai important lucru pentru moment", a subliniat principala favorită.

În faţa finalistei din weekend, de la Nurnberg, Halep s-a impus într-o oră şi 34 de minute. Halep a avut doar 4 winners şi a comis 16 erori neforţate în primul set, salvând un ''bagel'' (set cedat la zero) după ce a fost condusă cu 5-0. Liderul mondial a avut o revenire formidabilă în setul secund, când a pierdut doar cinci puncte în primele cinci ghemuri (5-0), câştigând clar seturile doi şi trei şi evitând o eliminare prematură de la Roland Garros, unde nu a mai pierdut în primul tur din 2013.

Legat de viitoarea sa adversară, americanca Taylor Townsend (22 ani, 72 WTA), Halep a comentat: "E diferit, deoarece este o stângace, astfel că va fi un altfel de meci. Dacă îmi aduc bine aminte, am jucat contra ei la Cincinnati. Îmi amintesc că este solidă şi că loveşte puternic. Trebuie să o fac să se mişte, să fiu agresivă şi să joc ca azi, dar ca în seturile doi şi trei".

Halep a învins-o pe Townsend cu 6-4, 6-1, anul trecut, în turul al doilea la Cincinnati.

×
Subiecte în articol: tenis Roland Garros Simona Halep
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close