Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep, un car de nervi pe terenul de tenis

Simona Halep, un car de nervi pe terenul de tenis

Simona Halep, un car de nervi pe terenul de tenis
29 Sep 2019   •   10:18

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul şase mondial, s-a calificat, duminică, în runda a doua a turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale de 8.285.274 dolari, după ce a întrecut-o pe suedeza Rebecca Peterson, cu 6-1, 6-1.

Halep (28 ani), care săptămâna trecută a fost nevoită să se retragă din turneul de la Wuhan, din cauza unor probleme la spate, s-a impus în faţa scandinavei (24 ani, 53 WTA) după o oră şi 12 minute.

Românca nu şi-a pierdut niciodată serviciul, salvând 5 mingi de break.

Halep o învinsese pe Rebecca Peterson şi în primul lor duel, în 2013, în primul tur la Bastad (Suedia), cu 6-4, 6-0.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 41.625 dolari şi 65 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe învingătoarea dintre rusoaica Ekaterina Alexandrova (24 ani, 39 WTA) şi americanca Bernarda Pera (24 ani, 81 WTA).

Halep a jucat finala în 2017, fiind învinsă în ultimul act de Caroline Garcia (Franţa), dar victoria din semifinale (cu Jelena Ostapenko) i-a adus în premieră fotoliul de lider mondial.

Pe tabloul de dublu se află două românce, Monica Niculescu şi Raluca Olaru. Niculescu şi americanca Vania King vor juca în primul tur contra perechii Jelena Ostapenko (Letonia)/Daiana Iastremska (Ucraina), în timp ce Olaru va face pereche cu americanca Alison Riske, urmând să debuteze împotriva cuplului american Sofia Kenin/Bethanie Mattek-Sands.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: tenis Simona Halep
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close