Antena 3 CNN Sport Tenis Soderling îl elimină pe campionul Federer din sferturi la Roland Garros

Soderling îl elimină pe campionul Federer din sferturi la Roland Garros

Soderling îl elimină pe campionul Federer din sferturi la Roland Garros
Sursa foto: roger federer
01 Iun 2010   •   21:01

Liderul clasamentului ATP şi campionul en-titre de la Roland Garros, Roger Federer, a părăsit cel de-al doilea turneu de Mare Şlem al anului încă din faza sferturilor de finală. Cel care l-a eliminat pe elveţian a fost suedezul Robin Soderling, numărul 7 mondial, care l-a învins cu scorul de 3-6, 6-3, 7-5, 6-4.
Robin Soderling a pierdut, anul trecut, finala de la Roland Garros în faţa lui Federer, elveţianul câştigând astfel pentru prima oară pe zgura de la Paris. Mai mult, Federer câştigase toate cele 12 meciuri disputate cu suedezul, iar totul părea să îi fie favorabil în sfertul de finală de marţi.
Federer a început bine meciul şi a câştigat primul set graţie unui break obţinut la 4-3. Soderling şi-a revenit, însă, miraculos în al doilea act şi a avut răspuns pentru orice îi arunca elveţianul. A făcut break în chiar al doilea game al setului şi şi l-a adjudecat cu 6-3. Suedezul favorit numărul 7 la Paris a trecut în avantaj luând setul următor cu 7-5, mulţumită unui break obţinut când părea că se va ajunge la tie-break. Federer a părut să îşi revină în setul patru, câştigând pe serviciul adversarului devreme, dar acesta i-a întors imediat "favoarea" şi a egalat situaţia. Suedezul l-a mai şocat o dată pe numărul 1 mondial la 4-4 şi apoi, şi-a apărat cu succes serviciul, eliminându-l din concurs pe campionul en-titre.
Interesant este că Soderling îl eliminase şi în sezonul trecut pe deţinătorul trofeului, Rafael Nadal. În semifinale, Soderling îl va întâlni pe cehul Tomas Berdych, favorit 15 al competiţiei.
"Îmi place foarte mult să joc la Paris. Am jucat tot mai bine de la meci la meci. E extraordinar pentru mine să joc aici şi ce poate fi mai frumos decât să câştigi în faţa liderului mondial. E turneul meu de Mare Şlem preferat. Sper să joc şi mai bine în semifinală", a declarat Soderling la finalul întâlnirii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Roger Federer Roland Garros
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close