Sorana Cîrstea a trecut de Hantuchova în sferturile turneului din Luxemburg

24 Oct 2008   •   21:04
Sorana Cîrstea a trecut de Hantuchova în sferturile turneului din Luxemburg

Tânăra jucătoare română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele turneului WTA din Luxemburg, după ce a învins-o în sferturi pe Daniela Hantuchova (Slovacia), nr. 15 mondial şi a treia favorită a competiţiei, în două seturi, cu 7-6 (2), 6-2. Cîrstea, nr. 39 WTA, s-a impus după o oră şi 35 de minute.
În semifinalele turneului luxemburghez (225.000 dolari), Cîrstea o va avea ca adversară pe învingătoarea dintre Elena Dementieva (Rusia/N. 1) şi Amelie Mauresmo (Franţa/N. 5). Românca şi-a asigurat un cec de 10.075 dolari şi 75 de puncte WTA. Cîrstea se află în semifinale şi la dublu, unde face pereche cu Marina Erakovic (Noua Zeelandă).
Într-un alt turneu, Monica Niculescu, cap de serie numărul unu, s-a calificat în sferturile de finală ale challengerului de la Poitiers (Franţa), dotat cu premii în valoare totală de 100.000 de dolari. Niculescu a învins-o în turul doi, cu scorul de 6-2, 7-6, pe sportiva rusă Vesna Manasieva. În sferturi, românca o va întâlni pe jucătoarea cehă Petra Cetkovska, a cincea favorită.
De asemenea, Patricia Chirea s-a calificat în semifinalele turneului challenger de la Oristano (Italia), dotat cu premii în valoare totală de 10.000 de dolari, învingând-o în sferturi, scor 6-0, 6-3, pe italianca Federica Grazioso. În semifinale, Chirea o va întâlni pe Giulia Gatto-Monticone (Italia), principala favorită a turneului.
Hănescu, în semifinale la Sankt Petersburg
La capitolul băieţi, Victor Hănescu s-a calificat în semifinalele turneului de la Sankt Petersburg (Rusia), dotat cu premii în valoare totală de 1,049 milioane de dolari. În sferturi, Hănescu l-a învins pe jucătorul Mihail Elgin (Rusia), în două seturi, 6-1, 6-4. Pentru calificarea în semifinale, Hănescu va primi 110 de puncte ATP şi un cec în valoare de 51.300 de dolari.
În semifinale, Hănescu îl va întâlni pe kazahul Andrey Golubev, venit din calificări, care a trecut cu scorul de 6-7 (3/7), 6-4, 7-6 (7/4), de germanul Mischa Zverev, jucător venit, de asemenea, din calificări.
Antena3.ro

x close