Antena 3 CNN Sport Tenis Sorana Cîrstea a învins-o pe Carolina Garcia, numărul 5 WTA, şi s-a calificat în sferturi la Indian Wells

Sorana Cîrstea a învins-o pe Carolina Garcia, numărul 5 WTA, şi s-a calificat în sferturi la Indian Wells

Sorana Cîrstea a învins-o pe Carolina Garcia, numărul 5 WTA, în optimile de finală ale turneului Indian Wells şi s-a calificat în sferturi.

Sorana Cîrstea a învins-o pe Carolina Garcia, numărul 5 WTA, şi s-a calificat în sferturi la Indian Wells
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Rob Prange
de Georgiana Adam    |    15 Mar 2023   •   10:09

Sorana Cîrstea a învins-o în optimile de finală pe favorita numărul 5, Carolina Garcia, cu 6-4, 4-6, 7-5, și a trecut în sferturile de finală, unde o va întâlni pe Iga Swiatek.

Cîrstea a început bine meciul realizând un break chiar în game-ul de debut, pe care l-a cedat imediat după aceea. Ea a repetat reușita la 3-3, break-ul avans fiind apoi dublat de câștigarea game-urilor pe propriul serviciu, cu care a și închis apoi setul.

În actul secund, Cîrstea a condus cu 4-2, dar a pierdut apoi 4 game-uri consecutive și meciul a ajuns la set decisiv.

Cîrstea a debutat perfect în ultimul set, conducând cu 3-0 și două break-uri avans, dar Garcia a revenit, egalând la 4-4.

În cele din urmă, românca a mai reușit un break, la 5-5, pe care l-a dublat imediat cu serviciul și a câștigat partida după două ore și 24 de minute.

În sferturile de finală, Cîrstea o va întâlni pe lidera mondială Iga Swiatek, notează Mediafax.

Pentru Sorana Cîrstea a fost o primă victorie în fața unei jucătoare din top 5, după 6 ani, și a șasea din carieră. Românca o învisese în 2017 la Beijing, pe Karolina Pliscova.

Calificarea în sferturile de finală îi aduce un premiu de 184.465 dolari și 215 puncte WTA, cu care va face un salt de 9 locuri în clasamentul mondial, până pe locul 74.

×
Subiecte în articol: indian wells Sorana Cîrstea
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close