Antena 3 CNN Sport Tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Istanbul

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Istanbul

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Istanbul
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Apr 2017   •   19:38

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea, a cincea favorită, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Istanbul, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, în urma victoriei reuşite în faţa grecoaicei Maria Sakkari, cu 6-4, 6-3. 

Cîrstea (27 ani, 66 WTA) a obţinut victoria într-o oră şi 21 de minute, la prima sa confruntare cu Sakkari (21 ani, 96 WTA). 

Românca a început rău meciul cu Sakkari şi a fost condusă cu 4-1, grecoaica ratând chiar o minge de 5-1. Cîrstea a revenit spectaculos şi, după cinci ghemuri consecutive, şi-a adjudecat primul set cu 6-4. 

Cîrstea a început setul al doilea cu break, apoi Sakkari a egalat şi a preluat conducerea cu 2-1. Sorana a egalat şi a făcut un nou break, pentru 3-2, pentru ca apoi să reuşească un nou break şi să încheie setul cu 6-2. 

Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 6.175 dolari şi 60 de puncte WTA. Cîrstea va juca vineri în sferturi, cu învingătoarea din meciul care le va opune pe câştigătoarea partidei Elina Svitolina (Ucraina/N. 1) - Victoria Kamenskaia (Rusia) şi românca Alexandra Cadanţu. 

Cadanţu, venită din calificări, a dispus, miercuri, în primul tur de japoneza Nao Hibino cu 2-6, 6-0, 6-3. Tot miercuri, Irina Begu, a treia favorită, s-a calificat în sferturile de finală, după ce a învins-o pe Kirsten Flipkens (Belgia), cu 6-1, 1-6, 6-3. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Sorana Cîrstea Istanbul
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close