Antena 3 CNN Sport Tenis Spania a câştigat Cupa Davis după o victorie de poveste a lui Nadal

Spania a câştigat Cupa Davis după o victorie de poveste a lui Nadal

Spania a câştigat Cupa Davis după o victorie de poveste a lui Nadal
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
04 Dec 2011   •   19:20

Rafael Nadal a cucerit Cupa Davis pentru Spania, după ce l-a învins pe argentinianul Juan Martin Del Potro pe stadionul Olimpic din Sevilla, într-una dintre cele mai frumoase partide ale anului.

Numărul doi mondial s-a impus cu 1-6, 6-4, 6-1, 7-6 (7-0), dar scorul nu spune nici pe departe cât de strâns a fost meciul. Nadal a fost pus serios la încercare chiar pe suprafaţa lui de teren favorită, Del Potro lăsând de multe ori impresia că poate câştiga partida.

Del Potro a terminat partida în lacrimi, după ce a jucat poate cel mai bun meci al său. Al patrulea set, crucial, s-a înclinat când într-o parte, când în cealaltă, dar Rafael Nadal a obţinut în cele din urmă victoria în tie-break.

Numărul 11 mondial a reuşit breakul şi a condus cu 5-3 în setul patru şi părea că împinge partida într-un set cinci, dar Del Potro a făcut o dublă greşeală într-un moment crucial şi Nadal a revenit. Spaniolul a făcut şi el break şi trebuia să mai servească pentru victorie, dar Del Potro cu un ultim efort a reuşit să facă 6-6, pentru a fi însă învins în tie-break cu 7-0.

Spania conducea cu 2-1 în finala Cupei Davis cu Argentina, după victoriile lui Nadal şi David Ferrer, din prima zi, în timp ce perechea David Nalbandian / Eduardo Schwank câştigase meciul de dublu din a doua zi.


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close