Antena 3 CNN Sport Tenis Spania conduce după prima zi a finalei Cupei Davis cu 2-0 în faţa Argentinei

Spania conduce după prima zi a finalei Cupei Davis cu 2-0 în faţa Argentinei

Spania conduce după prima zi a finalei Cupei Davis cu 2-0 în faţa Argentinei
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    02 Dec 2011   •   23:31

Rafael Nadal şi David Ferrer au câştigat primele meciuri de simplu din finala Cupei Davis, care se desfăşoară la Sevilla, între Spania şi Argentina, iar ibericii conduc cu 2-0 şi mai au nevoie de un punct pentru a cuceri a treia Salatieră de Argint din ultimii patru ani.

 
Nadal l-a învins pe Juan Monaco după două ore şi 26 de minute, obţinând cea de-a 15 victorie din tot atâtea întâlniri pe zgură în Cupa Davis.
 
Am jucat un meci foarte bun şi sunt mulţumit de evoluţia mea. Am gândit pozitiv înainte de a intra pe teren, iar faptul că am câştigat atât de clar împotriva unui jucător atât de bun pe zgură este fabulos. Îmi pare rău pentru cum se simte, este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei”, a declarat al doilea jucător al lumii.
 
Cel de-al doilea meci de vineri a fost mult mai echilibrat, David Ferrer având nevoie de cinci seturi şi patru ore şi 43 de minute pentru a trece de Juan Martin Del Potro, scor 6-2, 6-7, 3-6, 6-4, 6-3.
 
Sâmbăta va avea loc partida de dublu, în care spaniolii Feliciano Lopez şi Fernando Verdasco ar putea aduce punctul decisiv echipei lor, dacă vor câştiga împotriva perechii David Nalbandian/Eduardo Schwank.
 
Argentina continuă să aştepte primul succes în Cupa Davis, după înfrângerile suferite în ultimul act în 1981, 2006 şi 2008, în timp ce Spania câştigat trofeul în 2000, 2004, 2008 şi 2009.
 

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close