Antena 3 CNN Sport Tenis Spania îşi apără titlul în Cupa Davis, după ce Lopez şi Verdasco au făcut 3-0 în finala cu Cehia

Spania îşi apără titlul în Cupa Davis, după ce Lopez şi Verdasco au făcut 3-0 în finala cu Cehia

Spania îşi apără titlul în Cupa Davis, după ce Lopez şi Verdasco au făcut 3-0 în finala cu Cehia
05 Dec 2009   •   22:34


Campioana en-titre, Spania, a cucerit al patrulea titlu în Cupa Davis, după ce a obţinut un avantaj de 3-0 în faţa Cehiei, la Barcelona. Feliciano Lopez şi Fernando Verdasco au închis socotelile, după ce au învins în meciul de dublu perechea formată din Radek Stepanek şi Tomas Berdych cu scorul de 7-6 (9-7), 7-5, 6-2.

Spania conducea cu 2-0 după victoriile de simplu ale lui David Ferrer şi Rafael Nadal, iar căpitanul cehilor, Jaroslav Navratil, plănuia iniţial să joace la dublu cu Jan Hajek şi Lukas Dlouhy, dar s-a răzgândit. Mutarea s-a dovedit a fi nu prea inspirată, iar Spania a devenit prima ţară de la Suedia în 1998 care şi-a apărat trofeul.

Jucătorii din Spania au mai câştigat Cupa Davis în 2000, 2004 şi 2008, însă SUA, cu 32 de trofee, şi Australia, cu 28 de trofee, conduc detaşat în clasamentul victoriilor finale. În acest an, Spania a jucat toate întâlnirile de Cupa Davis pe teren propriu şi s-a impus pe suprafaţa sa preferată, zgura, pe care este neînvinsă din 1999 (18 întâlniri). Jucătorii spanioli au învins Serbia (4-1), Germania (3-2) şi Israelul (4-1), înainte de finala cu Cehia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cupa Davis Rafael Nadal
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close