Antena 3 CNN Sport Tenis Start ratat pentru România în Cupa Davis. Rusia conduce cu 2-0, Crivoi şi Hănescu învinşi

Start ratat pentru România în Cupa Davis. Rusia conduce cu 2-0, Crivoi şi Hănescu învinşi

Start ratat pentru România în Cupa Davis. Rusia conduce cu 2-0, Crivoi şi Hănescu învinşi
Sursa foto: romania rusia cupa davis
06 Mar 2009   •   16:38

Confruntarea cu Rusia din Cupa Davis a început pentru România, primii doi jucători are au evoluat fiind Victor Crivoi şi Victor Hănescu. Din păcate, amândoi au pierdut meciurile jucate cu Marat Safin, respectiv Mihail Iujnîi, iar Rusia are un avantaj aproape decisiv după doar o zi de joc. În mod surprinzător, dintre cei doi Crivoi a fost cel care a arătat un tenis de mai bună calitate, în timp ce Hănescu a fost de nerecunoscut.
Victor Crivoi - Marat Safin: 6-7, 4-6, 4-6
Primul set a fost unul surprizător pentru numărul 25 mondial, Marat Safin, terminat fără break-uri. Deşi rusul se aştepta, probabil, la o replică slabă din partea lui Victor Crivoi, românul a reuşit să joace foarte bine pe propriul serviciu. Crivoi a pus şi el multe probleme, dând dovadă de mult tupeu în joc. Cei doi performeri au au câştigat mereu serviciul propriu rezultatul fiind unul singur: tiebreak, unde Safin s-a impus cu 7-6.
Crivoi a părut debusolat în începutul celui de-al doilea set, dar a reuşit să îşi câştige serviciul în ciuda jocului nesigur. Rusul, însă, mai stăpân pe sine, a reuşit primul break al meciului după 72 de minute şi scorul era 4-3 pentru jucătorul originar din Siberia. Andrei Pavel, căpitanul României, a încercat să îl monteze pe Crivoi, acesta păstrând cu greu diferenţa la doar un break în favoarea lui Safin. Nu a fost, însă, de ajuns, iar rusul a luat şi al doilea set, scor 6-4.
Seturile pierdute l-au afectat pe Crivoi, acesta începând să fie mult mai vulnerabil în faţa loviturilor lor Safin. Break-ul adversarului a venit logic, la 2-2, după ce rusul a dominat schimburile şi a jucat mai bine în prima parte a setului al treilea. Crivoi a încercat să recupereze, dar loviturile sale nu i-au pus foarte mari probleme lui Safin, care, însă, a comis şi el greşeli neforţate. Adversarul a obţinut două mingi de meci la 5-4 şi a transformat-o pe prima, aducând prima victorie în contul oaspeţilor ruşi.
Victor Hănescu - Mihail Iujnîi: 4-6, 2-6, 4-6
Cu presiune pe umeri, Hănescu nu a făcut un prim set strălucit. Marcat, parcă, de miza partidei, tenismanul român a arătat nesiguranţă pe propriul serviciu. Inevitabilul s-a produs destul de repede, în game-ul al 5-lea, când jucătorul român a şi-a cedat serviciul şi l-a pus pe adversar în avantaj. Deşi a câştigat multe puncte pe serviciul adversarului, Hănescu nu l-a putut pune în mare dificultate pe Iujnîi şi a pierdut un prim set de o calitate sub medie.
Hănescu nu a răspuns bine la şocul primit în primul set şi l-a pierdut şi pe al doilea într-o manieră categorică. De la început, românul a încercat să atace şi să puncteze, dar jocul nu i-a ieşit deloc şi greşelile au curs una după alta. Iujnîi a câştigat primele patru game-uri spărgând de două ori pe serviciul lui Hănescu, de nerecunoscut. În condiţiile în care şi mingile sale câştigătoare erau foarte previzibile şi nu alerga deloc ca să agaţe puncte, românul a capitulat foarte uşor şi a pierdut setul cu 6-2.
Românul a dat dovadă de aceeaşi apatie şi, mai ales, resemnare şi în ultimul set. Iujnîi a a jucat sigur, a fost mai mobil, în timp ce Hănescu nu a dat deloc dovadă de experienţa cu care îl creditase căpitanul României, Andrei Pavel. Un break la mijlocul game-ului l-a demoralizat complet pe Victor, care nu a arătat determinarea de care ar fi avut nevoie pentru a reveni în joc. Tenismanul român are meritul de a fi scos trei mingi de meci ale rusului la 3-5, moment care a redat speranţele unora dintre jucătorii aflaţi în sala din Sibiu. Degeaba, însă, pentru că Iujnîi a câştigat în game-ul imediat următor, cu scorul de 6-4, iar Rusia conduce România cu 2-0.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cupa Davis Victor Hanescu Victor Crivoi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close