Antena 3 CNN Sport Tenis Stosur o elimină pe Serena Williams din sferturile turneului Roland Garros

Stosur o elimină pe Serena Williams din sferturile turneului Roland Garros

Stosur o elimină pe Serena Williams din sferturile turneului Roland Garros
Sursa foto: serena williams
02 Iun 2010   •   18:27

Australianca Samantha Stosur, cap de serie numărul 7 la Roland Garros, a eliminat-o miercuri pe favorita numărul 1 a turneului, americanca Serena Williams, din sferturile de finală. Meciul jucat pe arena centrală, Philippe Chatrier, s-a încheiat cu scorul de 6-2, 6-7, 8-6 pentru australiancă. Meciul a fost unul extrem de greu pentru sportiva de la antipozi, care a reuşit totuşi să facă cinci breakuri în faţa liderului mondial şi să avanseze în semifinale, unde o va întâlni pe Jelena Jankovic.
Partida dintre Stosur şi Williams a fost prin excelenţă una între două jucătoare aflate în foarte bună formă. Prima care a rupt echilibrul în primul set a fost Stosur, care a făcut un break la scorul de 3-2 după ce a forţat-o pe Willams să trimită o lovitură afară. Şi-a apărat serviciul în game-ul care a urmat şi, apoi, a câştigat setul pe serviciul americancei, 6-2.
Al doilea set a fost mai bun pentru Williams, cu toate că tot Stosur a făcut break prima la 4-3. Williams a făcut rebreak, însă, iar setul s-a decis la tiebreak. Acolo, Serena a arătat siguranţă şi s-a impus, 7-6.
Setul decisiv a început într-un ritm nebunesc, atât Stosur cât şi Serena câştigând game-uri pe serviciul adversarei. Australianca s-a impus în cele din urmă cu 8-6, graţie unei lovituri superbe ce reverul la care Williams nu a putut să ajungă.
Următoarea adversară a lui Stosur, în semifinale, este favorita numărul 4, Jelena Jankovic, care a trecut cu 7-5, 6-4 de Yaroslava Shvedova, din Kazakhstan.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close