Antena 3 CNN Sport Tenis Surpriză de proporţii la Wimbledon: Roddick, eliminat de un taiwanez

Surpriză de proporţii la Wimbledon: Roddick, eliminat de un taiwanez

Surpriză de proporţii la Wimbledon: Roddick, eliminat de un taiwanez
29 Iun 2010   •   10:28

Lu Yen-Hsun, din Taiwan, a produs cea mai mare surpriză a turneului de tenis de la Wimbledon, după ce l-a învins pe finalistul de anul trecut şi al cincelea favorit al ediţiei din 2010, Andy Roddick, cu 4-6, 7-6, 7-6, 6-7, 9-7 în runda a patra.

Roddick, care a pierdut finala de anul trecut după un ultim set de poveste cu Roger Federer, scor 16-14, părea pe drumul spre o victorie facilă după ce a câştigat primul set cu un singur break, în 39 de minute. Dar Lu şi-a păstrat concentrarea şi a câştigat tie-break-urile în următoarele două seturi, cu 7-3 şi 7-4, punând presiune pe american. Şi deşi Roddick a împins meciul în setul decisiv, taiwanezul a găsit calea spre succes după patru ore şi 36 de minute de joc.

Lu a devenit primul jucător din Asia care s-a calificat în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem de la japonezul Shuzo Matsuoka în 1995. El va juca în runda următoare cu al treilea favorit, Novak Djokovic, care a trecut peste problemele stomacale şi l-a învins pe Lleyton Hewitt cu 7-5, 6-4, 3-6, 6-4.

Roger Federer, de şase ori campion pe iarba de la Wimbledon, şi-a etalat forţa în faţa unuia dintre cei mai buni prieteni, austriacul Jurgen Melzer, pe care l-a surclasat cu 6-3, 6-2, 6-3. Melzer, care nu îl mai întâlnise pe Federer la seniori şi care l-a succedat pe elveţian ca învingător la turneul de juniori de la Wimbledon în 1999, a revenit la 0-3 în primul set şi a reuşit un break pe serviciul lui Federer, însă a fost singurul succes pentru el în partida pe care Fedex a terminat-o într-o oră şi 24 de minute.

Federer îl va întâlni pe Tomas Berdych, cap de serie numărul 12, pentru un loc în semifinale, după ce acesta a trecut de germanul Daniel Brands cu 4-6, 7-6(1), 7-5, 6-3.

Numărul unu mondial, Rafael Nadal şi-a regăsit şi el agresivitatea, după ce în două meciuri a avut nevoie de cinci seturi pentru a se impune, şi l-a zdrobit pe francezul Paul-Henir Mathieu cu 6-4, 6-2, 6-2. El va juca împotriva suedezului Robin Soderling, cap de serie numărul şase, pe care l-a învins în finala de la Roland Garros din acest an. Soderling a trecut de primul test real la Wimbledon când l-a învins pe spaniolul David Ferrer, cap de serie numărul nouă, cu 6-2, 5-7, 6-2, 3-6, 7-5.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Andy Roddick Wimbledon
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close