Antena 3 CNN Sport Tenis Surpriză la Wimbledon. Federer, eliminat de Tsonga după ce a condus cu 2-0 la seturi

Surpriză la Wimbledon. Federer, eliminat de Tsonga după ce a condus cu 2-0 la seturi

Surpriză la Wimbledon. Federer, eliminat de Tsonga după ce a condus cu 2-0 la seturi
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
29 Iun 2011   •   18:53

Francezul Jo-Wilfried Tsonga a realizat cea mai mare surpriză a competiţiei, reuşind să-l elimine pe Roger Federer din turneul de mare şlem de la Wimbledon, scor 3-6, 6-7 (3-7), 6-4, 6-4, 6-4.

Fost campion pe iarba britanică de şase ori, cotat cu a treia şansă pentru câştigarea turneului, Roger Federer s-a înclinat în faţa lui Tsonga, favoritul numărul 12, care a reuşit o revenire spectaculoasă de la 0-2 la seturi.

Francezul a început meciul cu o serie de erori neforţate şi, pe fondul unui prim serviciu slab, Federer a câştigat primul set. Al doilea set a fost echilibrat, ajungându-se la tie-break, unde experienţa şi jocul excepţional al elveţianului au fost prea mult pentru Tsonga.

Serviciul a devenit arma principala care l-a readus pe favoritul numărul 12 în meci. Cu un joc bazat pe lovituri puternice şi o servă excepţională, Tsonga a câştigat joc după joc, fiindu-i suficiente jocuri câştigate pe serviciul lui Federer pentru a câştiga partida.

Aceasta este prima înfrângere din cariera lui Roger Federer într-un meci din cadrul unui turneu de mare şlem în care a condus cu două seturi la zero.

Tsonga îl va întâlni în semifinală pe Novak Djokovici, favoritul numărul 2, care a reuşit să-l învingă pe australianul Tomic în patru seturi, scor 6-2, 3-6, 6-3, 7-5.

×
Subiecte în articol: Roger Federer
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close