Antena 3 CNN Sport Tenis Tenis: Novak Djokovic a câştigat trofeul la Australian Open pentru a șaptea oară. Record absolut

Tenis: Novak Djokovic a câştigat trofeul la Australian Open pentru a șaptea oară. Record absolut

Tenis: Novak Djokovic a câştigat trofeul la Australian Open pentru a șaptea oară. Record absolut
Sursa foto: Foto: youtube.com
27 Ian 2019   •   12:59

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, numărul 1 mondial, a câştigat duminică trofeul la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, după ce a câştigat în trei seturi, 6-3, 6-2, 6-3, finala cu spaniolul Rafael Nadal, nr. 2 în ierarhia internaţională.

După o partidă care a durat 2 ore şi 4 minute, Djokovic, 31 ani, a intrat în posesia celui de-al 15-lea titlu de Mare Şlem, al 7-lea la Melbourne, obţinând totodată cea de-a 28-a victorie contra lui Nadal, care are doar 25 partide câştigate. Sârbul a reuşit 8 aşi faţă de 3 în contul ibericului, nu a avut nicio dublă greşeală, spaniolul având două, a avut 34 mingi direct câştigate faţă de 21 ale lui Nadal, şi a comis 9 greşeli neforţate, faţă de 28 făcute de Rafa.

Este al treilea titlu consecutiv de Mare Şlem pe care Djokovic şi-l adjudecă, după Wimbledon şi US Open, sezonul trecut.

În ultimele dueluri directe din 2018, Novak s-a impus la Wimbledon în semifinale (6-4, 3-6, 7-6, 3-6, 10-8), iar la Roma, tot în semifinale, Nadal a câştigat cu 7-6, 6-3.

Nadal, 32 de ani, a câştigat o singură dată Australian Open, acum zece ani. Dacă ar fi învins duminică, el ar fi intrat în posesia celui de-al 18-lea său trofeu în turnee de Mare Şlem şi ar fi devenit primul jucător din era Open care câştigă de cel puţin două ori fiecare din cele patru turnee majore.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: tenis Australian Open
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close