Antena 3 CNN Sport Tenis Thomas Johansson, antrenorul care a ajutat-o pe Sorana Cîrstea să nu piardă niciun set la Miami Open: "Asta este marea diferență în jocul ei"

Thomas Johansson, antrenorul care a ajutat-o pe Sorana Cîrstea să nu piardă niciun set la Miami Open: "Asta este marea diferență în jocul ei"

Thomas Johansson, antrenorul Soranei Cîrstea, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, marele avantaj al româncei care a reuşit să ajungă în semifinalele turneului Miami Open, după ce a eliminat-o pe Aryna Sabalenka, numărul 2 WTA.

Thomas Johansson, antrenorul care a ajutat-o pe Sorana Cîrstea să nu piardă niciun set la Miami Open: "Asta este marea diferență în jocul ei"
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Patrick Hamilton
de Violeta Moroianu    |    31 Mar 2023   •   14:18

"Sunt foarte impresionat de felul în care a jucat și atitudinea ei de pe terenul de joc este cea mai bună de până acum. Meciul cu Sabalenka a fost impresionant. Mai întâi a învins-o pe numărul 2 mondial, o jucătoare care a pierdut, cred, doar 2 meciuri anul acesta. A câștigat Australian Open la Melbourne. Felul în care a făcut-o, a fost sub presiune în ultimul game, la 5-4, servind pentru meci, dar a făcut față presiunii foarte, foarte bine.

Acum o să încercăm să ne concentrăm pe încă două victorii. Ar fi extraordinar. Dacă ajungi în semifinale, este evident. Dacă ne uităm la jucătoarele rămase în competiție, Rybakina este favorită la titlu. Sorana a jucat foarte bine până acum. La începutul anului, rezultatele nu s-au văzut. La Indian Wells a ajuns în sferturi, acum e în semifinale. Este într-o formă foarte bună.

Din ce știm, această victorie este foarte importantă, nu s-a mai calificat în semifinale la un turneu de categorie WTA 1000 de 10 ani. Am lucrat din greu. Toți cei care o știu pe Sorana, știu că are multe arme, problema a fost concentrarea de pe terenul de tenis. Ocazional poate deveni emotivă, dar devine din ce în ce mai bună în fiecare zi. În meciul cu Sabalenka, cu tot ce s-a întâmplat, a jucat pe terenul central pentru un loc în semifinale cu locul 2 mondial, faptul că a putut să își păstreze concentrarea atât de bine, pentru mine este impresionant. Cred că asta este marea diferență în jocul ei. Acum simte că locul ei este între cele mai bune jucătoare și asta e foarte important.

A jucat cu Petra Kvitova de multe ori, se cunosc foarte bine. Petra este foarte periculoasă, în special pe aceste terenuri. Poate lovi puncte câștigătoare din toate unghiurile", a declarat Thomas Johansson pentru Antena 3 CNN.

Citeşte şi: Victorie spectaculoasă pentru Sorana Cîrstea şi calificare în semifinale la Miami Open

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close