Antena 3 CNN Sport Tenis Tomas Berdych l-a învins pe Janko Tipsarevic şi şi-a asigurat prezenţa la Turneul Campionilor

Tomas Berdych l-a învins pe Janko Tipsarevic şi şi-a asigurat prezenţa la Turneul Campionilor

Tomas Berdych l-a învins pe Janko Tipsarevic şi şi-a asigurat prezenţa la Turneul Campionilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    10 Noi 2011   •   15:13

Tomas Berdych s-a calificat în sferturile de finală ale Mastersului de la Paris, după ce a refăcut un dezavantaj de două break-uri în primul set şi unul în cel de-al doilea şi l-a învins pe sârbul Janko Tipsarevic 7-5, 6-4.

În urma acestei victorii, cehul nu doar că a obţinut primul succes din carieră în faţa lui Tipsarevic şi s-a calificat între primii opt la Paris-Bercy, dar şi-a asigurat şi prezenţa Turneul Campionilor, care va avea loc la Londra între 20 şi 27 octombrie.

De victoria lui Berdych profită şi francezul Jo-Wilfried Tsonga şi americanul Mardy Fish, care, în acest moment, sunt siguri de prezenţa lor la turneul din capitala Angliei.

În sferturi, Berdych îl va înfrunta pe al doilea favorit, britanicul Andy Murray, care l-a învins fără probleme pe americanul Andy Roddick, scor 6-2, 6-2.

A fost numărul 1 mondial şi un câştigător de Grand Slam, un punct de referinţă în tenisul ultimilor zece ani. Este greu să joci împotriva lui Roddick, dar am început bine meciul, ceea ce mi-a permis să dictez ritmul în permanenţă”, a spus Murray la finalul întâlnirii.

Sârbul Novak Djokovic a pierdut primul set al meciului cu conaţionalul său Viktor Troicki, dar a avut puterea de a reveni şi de a obţine calificarea în sferturi. Liderul mondial, care încă acuză mici probleme la umăr, s-a impus în final cu 4-6, 6-3, 6-1.


×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close