Antena 3 CNN Sport Tenis Tsonga a câştigat Mastersul Paris Bercy 2008

Tsonga a câştigat Mastersul Paris Bercy 2008

Tsonga a câştigat Mastersul Paris Bercy 2008
02 Noi 2008   •   19:34

Organizatorii Mastersului de la Paris au pus în scenă un spectaculos joc de lumini şi lasere ,care i-ar fi făcut invidioşi şi pe cei de la Pink Floyd, celebri pentru show-urile de acest gen, pentru a anunţa finala turneului. Cei care au ajuns în ultima fază a competiţiei au fost argentinianul David Nalbandian, numărul 8 ATP şi francezul Jo-Wilfried Tsonga, aflat în poziţia 14 ATP, dar cu un public care l-a încurajat frenetic încă de la debutul competiţiei.
Primul set, a început în forţă pentru francez care reuşeşte să ajungă la un liniştitor 3-0 la game-uri, după un break formidabil realizat. Nalbandian dă semne de revenire, câştigând următorul joc. Dar serviciul ireproşabil al lui Tsonga şi dublele greşeli repetate ale adversarului său îl îndreaptă spre câştigarea primului set (6-3).
În cel de-al doilea set, jocul s-a echilibrat vizibil, cei doi tenismeni mergând cap la cap până la 4-4, cînd forţa psihologică a argentinianului dovedită de-alungul întregului turneu, şi-a spus cuvântul şi câştigă cel de-al doilea set (6-4) printr-un break la 0.
Surpiza acestei ediţii de Master, Tsonga a intrat bine în setul decisiv, şi s-a impus la la final, fiind primul trofeu de Master câştigat.
Nefericitul Nalbandian, nu a putut ţine ritmul impus de francez, şi a trebuit să se recunoască învins, din nou cu 6-4.
Prin rezultatul obţinut, tenisman-ul francez a intrat în posesia unui cec în valoare de 380.000 euro, i s-au adăugat 500 de puncte în clasamentul ATP şi şi-a asigurat prezenţa la Master Cup Shanghai (9-16 noiembrie).
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Jo-Wilfried Tsonga
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close