Antena 3 CNN Sport Tenis US Open: Andy Murray şi Juan Martin del Potro debutează în forţă

US Open: Andy Murray şi Juan Martin del Potro debutează în forţă

US Open: Andy Murray şi Juan Martin del Potro debutează în forţă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    01 Sep 2011   •   12:21

Campionul de la US Open din 2009, Juan Martin del Potro, a câştigat la pas primul său meci la Flushing Meadows de după victoria de acum doi ani, argentinianul lipsind în 2010 din cauza unei accidentări.

Cap de serie numărul 18, del Potro l-a învins pe Filippo Volandri în trei seturi, scor 6-3, 6-1, 6-1.

Îmi îmbunătăţesc jocul, deşi doar treptat. Pentru mine, acest lucru este important. Cred că servesc mai bine decât acum doi ani sau decât la începutul acestui an. Ştiu că sunt alţi jucători mai buni decât mine, în special cei din top 10, dar faptul că sunt aici reprezintă un semnal important pentru viitorul meu”, a declarat del Potro.

În turul 2 s-a calificat şi al patrulea favorit, britanicul Andy Murray, care l-a învins pe indianul Somdev Devvarman în minimum de seturi, 7-6, 6-2, 6-3.

Am vrut să termin meciul cât mai repede şi probabil din acest motiv m-am grăbit puţin în debutul întâlnirii. Am început puţin nervos şi am greşit în câteva rânduri. Apoi, când m-am calmat, m-am simţit mai bine şi am început să lovesc mai corect mingea. Al doilea şi al treilea set au fost excelente”, a spus Murray la final.

Reprezentanţii gazdelor, Andy Roddick şi John Isner au avut serios de tras pentru a trece de Michael Russell, respectiv Marcos Baghdatis, pe care i-au învins în patru seturi, în timp ce francezul Gilles Simon s-a impus în faţa lui Ricardo Mello după un meci de cinci seturi.

Surpriza zilei a fost produsă de francezul Julien Benneteau, beneficiarul unui wild-card, care l-a eliminat pe favoritul numărul 10, Nicolas Almagro, iar suedezul Robin Soderling, cap de serie 7, a fost nevoit să se retragă din cauza unor probleme la stomac.

Un rezultat neaşteptat şi în turneul masculin de dublu, acolo unde principalii favoriţi, fraţii Bob şi Mike Bryan au pierdut în primul tur în faţa perechii Ivo Karlovic - Frank Moser.



×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close