Antena 3 CNN Sport Tenis US Open: Novak Djokovic şi Rafael Nadal s-au calificat în turul 2

US Open: Novak Djokovic şi Rafael Nadal s-au calificat în turul 2

US Open: Novak Djokovic şi Rafael Nadal s-au calificat în turul 2
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    31 Aug 2011   •   12:44

Liderul mondial, sârbul Novak Djokovic, şi deţinătorul titlului, spaniolul Rafael Nadal, s-au calificat în turul 2 la US Open, alăturându-se lui Roger Federer, care avansase deja în această fază a ultimului turneu de Grand Slam al anului.

Djokovic a petrecut doar 44 de minute pe teren, adversarul său, irlandezul Conor Niland, fiind nevoit să abandoneze la scorul 6-1, 5-0 în favoarea jucătorului sârb, din câte se pare din cauza unei toxiinfecţii alimentare.

Am luat în calcul şi posibilitatea de a nu juca deloc, dar am sperat într-un miracol. Din păcate, în ultimele două zile nu am putut mânca nimic şi nu am avut deloc energie. A fost minunat să joc aici şi să trec de calificări”, a spus Niland, în timp ce Djokovic a dat asigurări că problemele pe care le-a avut la umăr au dispărut: „Azi nu am simţit nicio durere. Am servit bine şi am jucat bine, astfel că nu sunt deloc îngrijorat”.

În schimb, Rafa Nadal a avut ceva probleme în meciul cu Andrey Golubev, pe care l-a învins cu 6-3, 7-6, 7-5, după două ore şi 49 de minute de joc.

Am fost puţin norocos să câştig astăzi în minimum de seturi. Andrey mi-a pus multe probleme. Am fost puţin nervos, este este normal la începutul unui astfel de turneu”, a declarat Nadal la finalul întâlnirii.

Al cincelea favorit, spaniolul David Ferrer, şi francezul Jo-Wilfried Tsonga, cap de serie 11, s-au calificat şi ei mai departe, după victorii în faţa lui Igor Andreev, respectiv Yen-Hsun Lu.

Stanislas Wawrinka, favorit 14, l-a învins pe Maximo Gonzalez în patru seturi, în timp ce rusul Mikhail Youzhny, al 16-lea pe lista capilor de serie, a fost eliminat de Ernests Gulbis.


×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close