Antena 3 CNN Sport Tenis Vedetă a tenisului mondial, declaraţie ŞOC înainte de Wimbledon 2015: Merg la psihiatru!

Vedetă a tenisului mondial, declaraţie ŞOC înainte de Wimbledon 2015: Merg la psihiatru!

Vedetă a tenisului mondial, declaraţie ŞOC înainte de Wimbledon 2015: Merg la psihiatru!
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
29 Iun 2015   •   09:14

Tenismanul britanic Andy Murray a recunoscut că recurge la serviciile unui psihiatru pentru a redescoperi " adevărata plăcere" de a juca tenis, chiar înainte de începerea turneului de la Wimbledon, scrie independent.co.uk.

Andy Murray, pretendent la titlul de la Wimbledon, având în vedere cele 41 de victorii impresionante din acest an, se confruntă adesea cu accese de furie pe durata meciurilor.

Potrivit propriilor declaraţii, în copilărie i se spunea “Bamm-Bamm", după personajul din desenele animat Familia Flintstone, pentru ieşirile sale nervoase de pe teren.

Andy Murray a afirmat că a fost consiliat de psihologi de la vârste fragede, însă acum frecventează cabinetul unui psihiatru pentru că i se pare mai eficientă această abordare.

"Am apelat la serviciile mai multor psihologi specializaţi în sport când eram mai tânăr. Uneori asta mă ajuta, alteori nu. Ceea ce fac acum mă ajută pentru că sunt mai degrabă interesat să aflu cum funcţionează creierul meu, şi nu cum să număr până la 10. Trebuie să fii deschis şi sincer în legătură cu gândurile şi sentimentele pe care le ai. Dacă te minţi doar pentru a-ţi da impresia că eşti mai puternic, e inutil", a afirmat Andy Murray, citat de independent.co.uk.


×
Subiecte în articol: Andy Murray tenis
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close